Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ulas, Gulcin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Deri İşletmelerinde Kullanılan Bazı Ticari Bitkisel Ekstraktların Antimikrobiyal Aktivitelerinin Değerlendirilmesi
    (2014) Ulas, Gulcin; Yapıcı, Binnur Merıclı; Yapıcı, Ali Nail
    Bu çalışmada, deri endüstrisinde kullanılan sekiz farklı ticari bitkisel tabaklama maddesinin; tabaklamaöncesi, tabaklama ve tabaklama sonrası proseslerden izole edilen bakteriyal ve fungal izolatlara karşıantimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ekstraktların antimikrobiyal aktivitelerini tespitetmek için onların iki farklı konsantrasyonu (%1 ve %5) kullanılmıştır. Ekstraktların antimikrobiyalaktiviteleri disk difüzyon yöntemi ile belirlenmiştir. %0, %5 ve %10 NaCl içeren Nutrient agar ve MaltEkstrakt agar besi yerleri sırasıyla bakteriyal ve fungal izolatların gelişiminde kullanılmıştır. Bütünekstraktların bakteriyal izolatlara karşı fungal izolatlardan daha etkili olduğu gözlenmiştir. Ayrıca IV, VII veII numaralı ekstraktların sırasıyla %0, %5 ve %10 NaCl içeren Nutrient agar besi yerlerinde bakteriyalizolatlara karşı daha etkili olduğu gözlenmiştir. I ve II numaralı ekstrakt %10 NaCl içeren Malt ekstrakt agarbesi yerlerinde gelişen fungal izolatlara karşı daha etkili olurken, hiçbir ekstrakt NaCl içermeyen ve %5NaCl içeren besi yerlerinde herhangi bir antifungal etki göstermemiştir
  • [ X ]
    Öğe
    Evaluation of the Antimicrobial Activity of Some Commercial Vegetable Extracts Used in Tanneries
    (Foundation Environmental Protection & Research-Fepr, 2014) Ulas, Gulcin; Mericli Yapici, Binnur; Yapici, Ali Nail
    The aim of this study is to determine the antimicrobial activity of eight different commercial vegetable tanning extracts used in the leather industry against bacterial and fungal isolates from tannery processes such as bearnhouse, tanning, and post-tanning processes. Two different concentrations (1% and 5%) of these extracts were used in order to determine their antimicrobial activity. The antimicrobial activity of the extracts was assessed by the disc diffusion method. Nutrient Agar and Malt Extract Agar were used for growing the bacterial and fungal isolates respectively, each containing 0%, 5%, and 10% NaCI. It was observed that all of the extracts were more effective against the bacterial isolates than the fungal isolates. It was also seen that extracts IV, VII, and II were more effective against bacterial isolates growing on 0%, 5%, and 10% NaC1 Nutrient Agar plates, respectively. Extracts I and II were found to be more effective against the fungal isolates growing on the Malt Extract Agar plates containing 10% NaC1, while no extracts had any antifungal effect on the NaCI-Irce and 5% NaC1 plates.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim