Yazar "Güre, Hayati" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Campylobacter upsaliensis enfeksiyonunun düşük su sıcaklığında gökkuşağı alabalığı (oncorhynchus mykiss walbdum) kanının kimyasal özellikleri üzerine etkileri(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1999) Güre, Hayati; Bircan, Recepöz Bu çalışma; 18.03.1998-03.04.1998 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi balık hastalıkları laboratuvarında bulunan küvetlerde yapılmıştır. Düşük su sıcaklığında (5±1°C) oluşturulan Campylobacter tıpsaliensis enfeksiyonunun gökkuşağı alabalığı kanının kimyasal özelliklerinde meydana getirebildiği değişmeler incelenmiştir. Campylobacter upsaliensis bakterisinin düşük su sıcaklığında LD50 (Letal Doz5o)'u 7.79x10" olarak hesaplanmıştır. Suni enfekte balıklar ile sağlıklı kontrol grubunun kan GPT (Glutamat Piruvat Transaminaz) ve GLC (glukoz) seviyeleri arasında istatistiki olarak önemli farklılık gözlenmezken (p>0.05), GOT (Glutamat Oksalasetat Transaminaz) ve ALP (Alkalin Fosfataz) seviyeleri arasında önemli farklılıklar bulunmuştur (p<0 01). Anahtar Kelimeler: Balık, hastalık, Campylobacter upsaliensis, gökkuşağı alabalığı, kan, glukoz, GPT, GOT, ve ALP