Browsing by Author "Yılmaz, Emin"
Now showing items 1-14 of 14
-
İşletme koşullarında erken hasat ve normal hasat zeytinyağı üretimi ve ürün özelliklerinin karşılaştırılması
Aydın, Alper (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu yüksek lisans tezinin konusu, son yıllarda butik bir üretim şekli olan 'erken hasat' zeytinyağının, aynı koşullarda üretilen 'normal hasat' zeytinyağı ile karşılaştırılmasıdır. Genel olarak, meyvenin tamamen yeşil olduğu ... -
Oleogels of Some Plant Waxes: Characterization and Comparison with Sunflower Wax Oleogel
Yılmaz, Emin; Keskin Uslu, Eda; Öz, Ceren (Wiley, 2021)This study aimed to develop the oleogels of teawax (TWO), rapeseed wax (RWO), orange peel wax(OWO), rose wax (RsWO), and beery wax (BWO), and tocompare their properties with sunflower wax oleogel(SWO). Since the literature ... -
Oleojellerin yenilebilir kaplama olarak mandalina meyvesinde kullanılması ve raf ömrüne etkisinin incelenmesi
Karataş, Merve (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Taze meyvelerin raf ömrünü artırmak için meyve yüzeyinin farklı materyallerle kaplandığı farklı çalışmalar bulunmaktadır. Ancak literatürde henüz bu amaçla oleojellerin kullanılmadığı anlaşılmaktadır. Öte yandan mumlarla ... -
Potansiyel organojelatörlerle yeni oleojellerin geliştirilmesi ve karakterize edilmesi
Keskin Uslu, Eda (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında, daha önce oleojel üretiminde araştırılmamış veya kısmen araştırılmış bazı organojelatörlerle (kısmi hidrojene hayvansal yağ; çay, portakal kabuğu, dut, gül, kolza tohumu, balina, ve yün mumları; gliserol ... -
Preparation and characterization of oleogels and emulgels with glycerol monooleate–cholesterol mixtures
Keskin Uslu, Eda; Yılmaz, Emin (Springer, 2021)This study aimed to prepare and characterize oleogels and emulgels with glycerol monooleate (GMO): cholesterol gelator system. Oleogels, including 5 and 10% of each gelator were prepared. Emulgels with the same organogelator ... -
Preparation and characterization of oleogels with tallow and partially hydrolyzed tallow as organogelators
Keskin Uslu, Eda; Yılmaz, Emin (CSIC Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, 2021)The aim of this study was to evaluate the organogelation potential of tallow fat (TF) and partially hydrolyzed tallow fat (HTF) against saturated monoglyceride (MG) and a saturated monoglyceride + diglyceride mixture (MDG) ... -
Preparation and Evaluation of Virgin Olive Oil Oleogels Including Thyme and Cumin Spices with Sunflower Wax
Yılmaz, Emin; Demirci, Şahin (MDPI AG, 2021)This study aimed to prepare and evaluate virgin olive oil (VOO) oleogels enriched with thyme and cumin spices with sunflower wax (SW) organogelator. Common physico‐chemical, structural, thermal, and rheological analyses ... -
Seçilmiş doğal, sentezlenmiş ve ticari adsorban materyallerin ham yağ ağartma kapasitelerinin araştırılması
Yücetepe, Elif (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında bazı seçilmiş doğal, sentezlenmiş ve ticari adsorbanların ham ayçiçek yağını ağartma potansiyelleri araştırılmıştır. Seçilmiş doğal killer (halloysit, zeolit, bentonit, sepiyolit, kaolin, montmorillonit) ... -
Silica gel 60 removes bitterness from cold-press produced grapefruit seed oil by adsorption principle
Yılmaz, Emin; Deviren, Ayten (John Wiley and Sons Ltd, 2022)The aim of this study was to remove bitterness from cold-press produced grapefruit seed oil by adsorption principle. The 14 different materials and 5 different metal–organic frameworks (MOFs) were tested for this purpose. ... -
Soğuk pres tekniğiyle üretilen narenciye çekirdek yağlarının karakterizasyonu
Aydeniz Güneşer, Buket (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2016)Bu tez çalıĢmasında, gıda iĢleme atıkları olarak açığa çıkan limon (Citrus lemon), portakal (Citrus sinensis) ve greyfurt (Citrus paradisi) çekirdeklerinden soğuk pres tekniği ile yağ elde edilmesi ve elde edilen katma ... -
Soğuk pres yöntemiyle elde edilen haşhaş yağlarının, yağsız keklerinin ve protein izolatlarının teknolojik ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Dündar Emir, Dilek (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014-06-26)Çalışmada kullanılan materyaller; ülkemizde yaygın olarak ekimi yapılan, tescilli ofis 3, ofis 4 ve ofis 8 çeşitlerine ait haşhaş tohumlarıdır. Farklı ön hazırlık işlemleri (kontrol, kavurma, enzim muamelesi) uygulanmasının ... -
Soğuk preslenmiş kuşburnu (Rosa canina L.) çekirdek yağının fonksiyonel ürün niteliklerinin araştırılması
Eren, Tuna (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Bu yüksek lisans tez çalışmasında; soğuk pres tekniğiyle üretilmiş kuşburnu çekirdek yağının fiziko-kimyasal özellikleri, bileşimi ve uçucu aromatik bileşenleri analiz edilmiş ve duyusal tanımlama testleri yapılmıştır. ... -
Sunflower Oil-Beeswax Oleogels Are Promising Frying Medium for Potato Strips
Aydeniz Güneser, Buket; Yılmaz, Emin; Keskin Uslu, Eda (Wiley, 2021)Sunflower oil-beeswax oleogels at 3% (BWO-3) and 8% (BWO-8) organogelator concentration are prepared to evaluate oleogels as frying medium for potato strip frying against commercial sunflower oil (SO). Rheological and ... -
Yemeklik oleojellerin hazırlanması ve gıda ürünü olarak kullanımlarının araştırılması
Öğütçü, Mustafa (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014-06-26)Bu tez çalışmasında, balık yağı (BY), fındık yağı (FY), nar çekirdek yağı (NY) ve natürel zeytinyağı (ZY) ile %3, 7 ve 10 katım oranlarında Monogliserid (MG), Ayçiçek mumu (AM), Carnauba mumu (CM) ve Balmumu (BM) kullanılarak ...