Browsing by Author "Tuncel, Necati Barış"
Now showing items 1-9 of 9
-
Bezelye esaslı içecek üretiminde farklı ön işlemlerin kullanım olanaklarının araştırılması
Andaç, Ali Emre; Yılmaz Tuncel, Neşe (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında, protein içeriği yüksek ve sürdürülebilir bir bakliyat olan bezelyelere farklı ön işlemler uygulanarak içecekler üretilmiştir. Uygulanan ön işlemlerin bezelye içeceklerinin fizikokimyasal ve duyusal ... -
The effect of different pre-treatments on unformulated pulse-based milk analogs: physicochemical properties and consumer acceptance
Tuncel, Neşe Yılmaz; Andaç, Ali Emre; Kaya, Havva Polat; Korkmaz, Fatma; Tuncel, Necati Barış (Springer, 2024)This is the first part of a study on developing pulse-based milk analogs using chickpea, faba bean, and cowpea as raw materials. The objectives of the present study were to determine the processing conditions for pulse-based ... -
The effects of accelerated storage on quality of cake prepared using hydrothermally infrared treated flours
Korkmaz, Fatma; Tuncel, Necati Barış; Tok, Özlem (Elsevier Ltd, 2023)This study aimed to determine some quality parameters, including moisture, weight loss, volume, color, and textural properties of cakes prepared using IR treated flours, and to investigate the effects of storage (30 days) ... -
Fejoya'nın (Acca sellowiana) fiziksel ve kimyasal özelliklerinin araştırılması ve infrared kurutma yöntemi ile kurutma parametrelerinin belirlenmesi
Bozbıyık, Nesrin K. (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Fejoya (Feijoa sellowiana ya da Acca sellowiana) yüksek iyot miktarı ile dikkat çeken, ülkemiz için yeni subtropikal bir meyvedir.Bu çalışma ile Fejoya meyvesinin ülkemiz koşullarında yetişen bazı tiplerinin besin ... -
Isıl İşlem Uygulamasının Dehidre Patates ve Patates Ununun Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Etkisi
Nazlım, Burak Alptuğ; Tuncel, Necati Barış (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-05)Bu çalışmada, farklı haşlama süresi ve kurutma sıcaklığının patates ununun fizikokimyasal ve fonksiyonel özelliklerine etkisi incelenmiştir. Haşlama işlemi süresinin artmasına bağlı olarak nem miktarı, kül içeriği ve enzime ... -
Kurutulmuş buğday unu üretiminde infrared teknolojisinin kullanılabilirliğinin araştırılması ve infrared destekli ribbon mikserin tasarım parametrelerinin belirlenmesi
Korkmaz, Fatma (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında, buğday unlarının termal ve hidrotermal modifikasyonunda infrared (IR) ısı kaynağı destekli ribbon mikser cihazının kullanım olanakları araştırılmıştır. IR enerjisinin farklı teknolojik özelliğe sahip ... -
Monitoring starch hydrolysis with micro visco-amylo-graph for the production of chickpea milk and optimization of the parameters with response surface methodology
Yılmaz Tuncel, Neşe; Korkmaz, Fatma; Polat, Havva; Tuncel, Necati Barış (Springer, 2021)Plant-based milk products are gaining attention since it has been demonstrated that the consumption of animal-derived foods had to be reduced to combat global climate change. The production of plant-based milk includes a ... -
Pirinç kepeğinin kısa dalga infrared (kızılötesi) enerji ile stabilizasyonu ve stabilize kepeğin gıda ürünlerinde değerlendirilmesi
Yılmaz, Neşe (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)Bu tez çalışmasında pirinç kepeğinin kısa dalga infrared (kızılötesi) ışınları ile stabilizasyonu, bu işlemin kepeğin besin değeri üzerine etkisi ve stabilize kepeğin bazı fırın ürünlerinde değerlendirilme potansiyeli ... -
Pirinç ve Pirinç Yan Ürünlerinin Glutensiz Tahıl Ürünlerinde Kullanımı
Özer, Melike; Tuncel, Necati Barış (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2016-12)Dünya üzerinde her toplumun beslenme alışkanlığı farklılık göstermesine rağmen tahıl ürünleri tüm bu beslenme tiplerinin en temel kaynağını oluşturmaktadır. Tahıl ürünleri insanlar için önemli bir besin kaynağı olmakla ...