Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yilmaz, N." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Quality properties, mass transfer characteristics and energy consumption during shortwave infrared radiation drying of tomato
    (Codon Publications, 2016) Kocabiyik, H.; Yilmaz, N.; Tuncel, N. B.; Sumer, S. K.; Buyukcan, M. B.
    The influence of infrared radiation intensity (1,830, 2,640 and 3,165 W/m(2)) and air velocity (1.0, 1.5 and 2.0 m/s) on product quality, drying behaviour of tomato and energy consumption were investigated. Five analytical models were used to investigate mass transfer characteristics during infrared drying of tomato slices. The drying time and specific energy consumption varied between 141 and 246 min, and 10.04 and 15.13 MJ/kg water, respectively, and were significantly influenced by infrared radiation intensity and air velocity. Effective moisture diffusivity ranged from 3.89x10(-7) to 6.67x10(-7) m(2)/s and was significantly affected by the process variables. Vitamin C content decreased, while lycopene content increased during drying. Total colour change varied between 7.92 and 10.87 for all drying conditions. The logarithmic model gave the best predictions for the drying characteristics of tomato slices for all treatments. Some drying conditions had quite similar results with respect to the operational and quality features.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim