Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Var, I." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Effect of some fat replacers on microflora of low-fat Kashar cheese during ripening
    (2005) Var, I.; Sahan, N.; Kabak, B.; Yasar, K.; Karaca, O.B.
    The microbiological properties of different low-fat fresh Kashar cheeses made from cow's milk and containing either protein-based (1 % w/w Avicel-Plus™ CM-2159 or 1 % w/w Simplesse® D-100) or carbohydrate-based (0.4 % w/w ?-glucan) fat replacers were investigated during a ripening period of 90 days. Full-fat Kashar cheese and low-fat Kashar cheese without fat replacers were also examined, for comparison. The cheeses were analyzed for coliforms, total mesophilic bacteria, yeasts, moulds, psychrotrophic yeasts, psychrotrophic bacteria, lipolytic yeasts, lipolytic bacteria, proteolytic microorganisms and total lactic acid bacteria counts. While coliforms were not detected in any of the Kashar cheese samples throughout the ripening period, total mesophilic bacteria, psychrotrophic bacteria, and lactic acid bacteria were the three major components of Kashar cheese microflora. In general, the use of fat replacers did not significantly affect the microbiological properties of Kashar cheese.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim