Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Usta, Ahmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Pontobdella muricata and Trachelobdella lubrica (Hirudinea: Piscicolidae) on some marine fish in the Dardanelles, Turkey
    (Cambridge Univ Press, 2003) Saglam, N.; Oğuz, Mehmet Cemal; Şanver Çelik, Ekrem; Doyuk, S. A.; Usta, Ahmet
    Fifteen individuals of four marine fish species (Torpedo marmorata, Raja clavata, Scorpaena porcus and Scorpaena scrofa) caught in the Dardanelles, Turkey, were examined for the leech Pontobdella muricata and Trachelobdella lubrica; 18 P. muricata and 23 T. lubrica were found on gills, at the base of the fins, and abdomen on 14 of the 15 fish.
  • [ X ]
    Öğe
    Yem yağ oranlarının gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum,1792) vücut kompozisyonu üzerine etkileri
    (2000) Tekinay, Ahmet Adem; Alpaslan, Mustafa; Usta, Ahmet; Akyüz, Pınar
    Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792), yem yağ oranının karkas nem, protein, yağ ve kül oranları üzerine etkileri araştırılmıştır. Üç farklı yağ oranına sahip ticari yemlerle 56 gün beslenen alabalıkların sadece vücut kompozisyonu verileri bu çalışmada ele alınıp iki farklı istatistik analizle yorumlanmıştır. Elde edilen veri, öncelikle Varyans Analizi (ANOVA) ile karşılaştırılmış, daha sonra balık vücut ağırlığı dikkate alınarak Co-Varyans analizi (ANCOVA) ile karşılaştırılarak analiz edilmiştir. Çalışmanın sonuçlarına göre, balık vücut proteini ve kül oranlarının yem yağ oranına bağlı olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca karkas yağ oranlarının çok değişken olup yem yağ oranından etkilendiği ve vücut su oranı ile ters orantılı olarak değiştiği saptanmıştır. Karkas analizlerinde balık vücut ağırlığı farklılığından kaynaklanan hataların yapılmaması ve bütün karkas elementlerinin karşılaştırılmasında Co-Varyans Analizi'nin uygulanması gerektiği tartışılmıştır.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim