Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tok, Ozlem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    The effect of microwave-assisted hydrothermal treatment on physicochemical and functional properties of wheat, barley, and rye flours
    (Academic Press Ltd- Elsevier Science Ltd, 2024) Tok, Ozlem; Tuncel, Necati Baris
    The aim of this study was to investigate the effect of microwave-assisted hydrothermal process on color, solvent holding capacity, damaged starch content, resistant starch content, gelation and textural properties of wheat, barley, and rye flours. The hydrothermal treatment was conducted by adjusting the moisture content of the flours to 20, 25, 30, 35% following drying of the hydrated flours using a modified microwave oven until the moisture content fell below 8%. As a result, a general increase was observed in solvent (water, lactic acid, sucrose, and sodium carbonate) holding capacity, damaged starch content, b* value, chroma (saturation), redness, Delta E value, and gelatinization temperature of the flours regardless of the cereal type. The variations were more pronounced at higher initial moisture contents. On the contrary, the resistant starch content, L* value, whiteness, and breakdown viscosity decreased as a result of the treatment. The hydrothermal treatment resulted in an increase in maximum viscosity, setback viscosity, and gel hardness for wheat flour, whereas it led to a decrease in these parameters for treated barley and rye flours. Moreover, the impact of the treatment varied depending on the initial moisture content, with a more significant effect observed at moisture contents exceeding 25%.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim