Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tan, Serap" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Early ontogenic development of the fatty acid composition in seabass (Dicentrarchus labrax) eggs and juveniles from captive broodstocks
    (Adem Yavuz SÖNMEZ, 2014) Tan, Serap; Bulut, Musa; Bilen, Soner
    In the present study, effects of different diets on the fatty acid composition of hatched seabass (Dicentrarchus labrax) at after fertilization of the egg (E), and yolk sac (Y) stages have been investigated. In the study, the fish were fed with Artemia (A), Artemia-microparticulate mix (AMD) and microparticulate diet (M). According to the results of the study, the levels of total PUFAs in the total lipid (TL) were significantly higher in eggs (E) (P<0.05) compared to the other groups. 14:1, 15:1, 17:1 and 22:1n 9 and also aracidonic acid and docosaksaneoic acid could not be detected in Artemia but detectable in E and Y groups. During the development stages, polyunsaturated fatty acids (PUFA), arachidonic (20:4n6 ArA), eicosapentaenoic (20:5n-3, EPA) and docosahexaenoic acid (22:6n-3, DHA) were decreased significantly (P<0.05) till the AMD stage. ArA, EPA and DHA were used as energy sources by Dicentrarchus labrax larvae. Total n-3 content showed the highest levels at the AMD stage, which was followed by the M, E, Y and A stages, respectively. EPA/DHA ratio was the highest in the AMD group (P>0.05). In the study, seabass fatty acid composition at different growth stages was affected by diet composition. After feeding stage especially in the AMD and M groups, essential fatty acids were provided from diets.
  • [ X ]
    Öğe
    Levrek yumurta ve larvalarında yağ asidi kompozisyonunun değişimi
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2010) Tan, Serap; Bulut, Musa
    Bu çalışmada, Türkiye'de Marmara Bölgesi'nde bulunan bir işletmeden kültür levrek balıklarının yumurta ve larvaları alınarak yumurta va larvaların yağ asidi kompozizyonları incelenmiştir. Levrek (D. labrax) balıkları döllenmiş yumurtalarının ve larvalarının biyokimyasal kompozisyonunu, % nem, kül, yağ ve yağ asitleri analizleri yapılarak belirlenmiştir. Çalışmada beş farklı döneme ait örnek alınmıştır. Kaliteyi önemli derecede etkileyen yağ asitleri içeriklerine bakıldığında MUFA yağ asidi oranlarında ciddi bir değişme olmamıştır. EPA yağ asidi oranlarında düşme görülürken, DHA yağ asitleri oranında yükselme görülmüştür. AA(Araşidonik asit) oranında giderek artış gözlenmiştir. n-3 (ÇDYA) yağ asidi etkisine bakıldığında mikro partikül yeme geçişe kadar geçen sürede artarken yem alımından sonraki sürede düşüş gözlenmiştir. Sonuçlar levrek yumurta ve larvalarında AA, DHA, MUFA, DHA ve DHA/EPA miktarlarının büyüme ve gelişme için yeterli olduğunu göstermiştir.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim