Yazar "Soyutürk, Murat" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Effects of Ulva rigida on the growth, feed intake and body composition of common carp, Cyprinus carpio L(Asian Network for Scientific Information, 2007) Diler, Ibrahim; Tekinay, A. Adem; Güroy, Derya; Güroy, Betül Kut; Soyutürk, MuratThis study is the first trial to evaluate algae meal, Ulva rigida, as an inexpensive and locally available feed ingredient in the diet of common carp, Cyprinus carpio. Five experimental diets were supplemented with Ulva meal at 0, 5, 10, 15 and 20% (C0, U5, U10, U15 and U20, respectively) to investigate the effect of replacement of wheat meal by Ulva meal for common carp, Cyprinus carpio during a 112-day growth trial. Carp fingerlings, each initially weighing 3.1 g, were stocked into 601-glass tanks and were fed to apparent satiation three times daily. Performances of fish fed the test diets were evaluated in terms of survival, final mean weight, percent weight gain, specific growth rate, feed conversion ratio, protein efficiency ratio and body composition. Poorest growth performance was recorded from fish fed the diet with 20% Ulva meal supplementation (U20) (p<0.05). Fish group fed with 5% Ulva meal inclusion (U5) achieved the best growth performance (p>0.05). Results suggested that the dietary Ulva meal inclusion of 5 to 15% replacing wheat meal in carp diets could be acceptable. © 2007 Asian Network for Scientific Information.Öğe Farklı yağ düzeylerinde alg unu içeren yemlerle beslenen tilapya balıklarının (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) büyüme, yem kullanımı ve vücut kompozisyonu üzerine bir çalışma(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2006) Soyutürk, Murat; Ergün, SebahattinÖZETBu çalışmada, % 40 protein ve iki farklı oranda (%10 ve 20) yağ içerenyemlere % 5 oranında alg unu (Ulva rigida) ilave edilmesinin tilapya balığının(Oreochromis niloticus) büyüme, yem değerlendirme, yem tüketimi ve vücutkompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır.Deneme yemleri ile 16 hafta boyunca beslenen başlangıç ağırlıkları ortalama10,7 g olan tilapya balıkları araştırma sonunda I. Grupta (% 10 yağ içeren) 23,5 g, II.Grupta (% 20 yağ içeren) 23,7 g, III. Grupta (% 10 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilaveedilen) 26,5 g ve IV. Grupta (% 20 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilave edilen) 29,9 gağırlığa ulaşmıştır.Araştırma sonucunda, tilapya balıklarının beslenmesinde özellikle yüksekoranda yağ (% 20) içeren yemlere Ulva unu katılmasının spesifik büyüme oranı, yemdönüşüm oranı, protein verimlilik oranı ve vücut kompozisyonu üzerine olumlu etkiyaptığı tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Tilapya, Ulva rigida, Büyüme, Yem Değerlendirme Oranı,Vücut KompozisyonuBu çalışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma ProjeleriKomisyonunca 2005/81 Numaralı Proje kapsamında desteklenmiştir.V