Yazar "Saatci Savsa, Gencay" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Gurme Kavramına İlişkin Aşçıların Algılarının İncelenmesi: Nitel Bir Araştırma(Ankara Hacı Bayram Veli University Faculty of Tourism, 2024) Saatci Savsa, Gencay; Atalay Tohumcu, Sevil; Baş, Yunus EmreYemeğin pişirilmesi ve sunumunun yanı sıra mutfak kültürünün yaşatılmasında aşçılar önemli bir role sahiptir. Aşçıların gurmelere yönelik algılarını incelemeyi amaçlayan bu çalışmada, turizm sektöründe çalışan aşçılara yönelik görüşme tekniği tercih edilmiş ve not alma tekniği kullanılmıştır. Veriler 50 katılımcı ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 2024 yılı Ocak ve Şubat aylarında elde edilmiştir. Veriler dünyaca ünlü gurmeler arasında Gordon Ramsay’in en sık tekrarlanan isim olduğunu, Türkiye’de ise Vedat Milor’un öne çıktığını göstermektedir. Katılımcıların gurme kavramına yönelik görüşlerine bakıldığında ise alanyazında yer alan gurme tanımları ile benzerlik taşıdıkları görülmektedir.











