Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ntelitze, Eda" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Determination of bioactive milk n-glycans in different cattle breeds
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022) Ntelitze, Eda; Karav, Sercan
    Yaşamın ilk anından itibaren besin ve enerji kaynağı rolünü üstlenmiş ve hayvansal kökenli gıdaların başında gelen sütün, içermiş olduğu protein ve glikanlarla birlikte prebiyotik ve antimikrobiyal etki de gösterdiği belirtilmiştir. Süt gelişme çağındaki tüketiciler için büyümeyi arttırması ve büyüme faktörlerini teşvik etmesi için gereken tüm mikro elementleri karşılar. Hatta patojen enfeksiyonlarının oluşumunu azaltmaya yardımcı olup, bağırsak epitelyumunun gelişmesini teşvik ederek bebekleri koruma özelliği rolünü üstlendiği de bilinmektedir. Süt biyoaktif peptitlerin ana kaynağı olarak görülür. Canlıların temel besin kaynağı olan sütün besin değerini oluşturan protein içeriği oldukça önemlidir. Süt proteinleri iki kategori altında incelenmekte olup, bunlar kazein ve whey proteinidir. Sütün antimikrobiyal özelliği whey proteinlerinden sağlanır ve çoğunu immünoglobulin G (IgG) ve laktoferrin oluşturmaktadır. Sütteki N-glikanların başlıca kaynağını IgG ve laktoferrin oluşturur. Bu çalışmada, farklı ırklara ait sütlerin protein konsantrasyonları belirlenmiş ve protein profilleri görüntülenmiştir. Sonrasında farklı ırklara ait süt proteinlerinin içermiş olduğu N-glikanların salınımı, PNGaz F olarak da bilinen peptidil N-glikosidaz F enzimi kullanılarak sağlanmıştır. Elde edilen serbest glikanların konsantrasyonları Fenol Sülfürik asit yöntemi ile belirlenmiştir. Böylece saflaştırılan glikanların yapıları MALDI-MS analizleri ile karakterize edilmiştir. Son olarak N-glikanların ana kaynağını oluşturan ve ayrıca antimikrobiyal özellik gösteren IgG ve antioksidant özelliğe sahip laktoferrin konsantrayonları belirlenerek, tüketiciler için sağlık açısından hangi ırkın sütünün besin kaynağı bakımından zengin ve faydalı olabileceği sunulmuştur. Ayrıca hayvancılık sektörü ile ilgilenen birimler için de yüksek proteinli süt üreten ırklar ortaya konulmuştur.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Recombinant Production of Bifidobacterial Endoglycosidases for N-glycan Release
    (Journal of Visualized Experiments, 2021) Sucu, Berfin; Bayraktar, Ayşe; Duman, Hatice; Arslan, Ayşenur; Kaplan, Merve; Karyelioğlu, Melda; Ntelitze, Eda; Taştekin, Taner; Yetkin, Seray; Karav, Sercan
    Protein glycosylation is a diverse and common post-translational modification that has been associated with many important roles such as protein function, including protein folding, stability, enzymatic protection, and biological recognition. N-glycans attached to glycoproteins (such as lactoferrin, lactadherin, and immunoglobulins) cannot be digested by the host and reach the large intestine, where they are consumed by certain beneficial microbes. Therefore, they are considered next-generation prebiotic compounds that can selectively stimulate the gut microbiome's beneficial microorganisms. However, the isolation of these new classes of prebiotics requires novel enzymes. Here, we describe the recombinant production of novel glycosidases from different Bifidobacteria strains (isolated from infants, rabbits, chicken, and bumblebee) for improved N-glycan isolation from glycoproteins. The method presented in this study includes the following steps: molecular cloning of Bifidobacterial genes by an in vivo recombinational cloning strategy, control of transformation success, protein induction, and protein purification.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim