Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Metin, Hilal" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Sustainable Use of Orange Peel Essential Oil: A Natural Antioxidant to Combat Fish Oil Oxidation
    (Kastamonu University, 2024) Erol, Hüseyin Serkan; Metin, Hilal; Kaynar, Özgür; Acar, Ümit; Kesbiç, Osman Sabri
    This study examines the protective effects of orange peel essential oil (OEo) against the oxidation of fish oil and its prospective application as an antioxidant. The investigation involved the addition of varying ratios of OEo (100 ppm-1600 ppm) to fish oil, and the protective effects against oxidation were assessed using measurements of peroxide value (PV) and malondialdehyde (MDA) generation. The accelerated oxidation test was conducted at a temperature of 55°C, 70% humidity, and continuous light for a duration of 120 hours. Furthermore, statistical disparities among the experimental groups were examined. The results indicated considerably reduced levels of PV and MDA (p [TR] Bu çalışma, portakal kabuğu esansiyel yağının (OEo) balık yağının oksidasyonuna karşı koruyucu etkilerini ve bir antioksidan olarak olası uygulamalarını incelemektedir. Araştırmada balık yağına farklı oranlarda OEo (100 ppm-1600 ppm) eklenmiş ve oksidasyona karşı peroksit değeri (PV) ve malondialdehit (MDA) oluşumu ölçümleri kullanılarak koruyucu etkileri değerlendirilmiştir. Hızlandırılmış oksidasyon testi 55°C sıcaklık, %70 nem ve 120 saat süreyle sürekli ışık altında gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, deney grupları arasındaki istatistiksel farklılıklar incelenmiştir. Sonuçlar, kontrol grubuna kıyasla OEo katkılanmış balık yağlarında PV ve MDA seviyelerinin önemli ölçüde azaldığını göstermiştir (p

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim