Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Keskin, Nurhan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Dünyada Bağcılık Alanında Son On Yılda Yapılmış Araştırmalara Genel Bir Bakış
    (Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2021) Gökbayrak, Zeliha; İşçi, Burçak; Keskin, Nurhan
    Bu çalışmada, Vitis türlerine ait bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu bilginin bu alanda ön plana çıkmış altı uluslararası dergi aracılığıyla 2010-2020 yıllarını kapsayacak şekilde derlenmesi hedeflenmiştir. Araştırma konularının ağırlıklı olarak iklim değişikliği ile ilgili olduğu ve olası olumsuz etkilerini en aza indirecek uygulamaların incelendiği görülmektedir. Teknik ve biyokimyasal analizlerin ürüne zarar vermeden yapılmasına yönelik hassas bağcılık (veri ve görüntü işleme ile modelleme) işlemleri nin de hız kazandığı görülmektedir. Değişen hava olaylarının etkisiyle hastalık ve zararlı çeşitliliği gözlenmekte ve uyumlu mücadele yöntemleri de araştırılmaktadır. Su azlığı tehlikesi altında asma dışı bitkilerin kullanımıyla suyun gerektiği zamanda gerektiği miktarda asma tarafından kullanılabilir olmasının sağlanması küresel ısınma tehdidi altında öne çıkan araştırma konu ları arasındadır. Kuraklığa dayanıklı yeni çeşitler geliştirme konusunda yeni belirteçlerden yararlanılması söz konusu olabilmektedir. Çoğaltma, fizyoloji k sendromlar ve depolama konularında nispeten daha az sayıda bilimsel çalışmanın bu dergilerde yayımlanması dikkat çekicidir. Derlenen bilgiler ışığında bağcılık alanında yapılabilecek araştırma konularına yönelik geniş bir bakış açısıyla projeksiyonlar if ade edilmiştir.
  • [ X ]
    Öğe
    Effects of cane-girdling and cluster and berry thinning on berry organic acids of four Vitis vinifera L. table grape cultivars
    (2013) Keskin, Nurhan; Işçi, Burçak; Gökbayrak, Zeliha
    The response of berry organic acids of four organically grown table grape cultivars to cane-girdling and cluster-berry thinning treatments were evaluated over two growing seasons. In addition pH, titratable acidity, soluble solids content and maturity index were also determined. Statistical analyses showed that individual organic acid content of the four grape cultivars were significantly affected by the treatments. Tartaric and malic acids of 'Red Globe' were mostly influenced by the cluster-berry thinning treatment. 'Alphonse Lavalleé' accumulated the highest tartaric acid and malic acid in both the girdled/ thinned and the cluster-berry thinned vines, respectively. The control and girdled 'Trakya Ilkeren' vines had the most tartaric acid. Control vines also contained high malic acid amount. 'Buca Razaki{dotless}si{dotless}', on the other hand, had the most prominent tartaric and malic acid levels in the girdled/thinned and thinned vines, respectively. Quality parameters also showed significant differences among the cultivars in response to the treatments.
  • [ X ]
    Öğe
    EFFECTS OF CANE-GIRDLING AND CLUSTER AND BERRY THINNING ON BERRY ORGANIC ACIDS OF FOUR Vitis vinifera L. TABLE GRAPE CULTIVARS
    (Wydawnictwo Akad Rolniczej W Lublinie, 2013) Keskin, Nurhan; Isci, Burcak; Gokbayrak, Zeliha
    The response of berry organic acids of four organically grown table grape cultivars to cane-girdling and cluster-berry thinning treatments were evaluated over two growing seasons. In addition pH, titratable acidity, soluble solids content and maturity index were also determined. Statistical analyses showed that individual organic acid content of the four grape cultivars were significantly affected by the treatments. Tartaric and malic acids of 'Red Globe' were mostly influenced by the cluster-berry thinning treatment. 'Alphonse Lavallee' accumulated the highest tartaric acid and malic acid in both the girdled/thinned and the cluster-berry thinned vines, respectively. The control and girdled 'Tralcya Ilkeren' vines had the most tartaric acid. Control vines also contained high malic acid amount. 'Bum Razakisi', on the other hand, had the most prominent tartaric and malic acid levels in the girdled/thinned and thinned vines, respectively. Quality parameters also showed significant differences among the cultivars in response to the treatments.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim