Yazar "Karga, Mustafa" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 4 / 4
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe CONSTRUCTION, ASSEMBLY AND SYSTEM DEPLOYMENT OF A FISH CAGE WITH COPPER ALLOY MESH PEN: CHALLENGING WORK LOAD AND ESTIMATION OF MAN-POWER(2018) Yiğit, Murat; Osienski, Michael; Decew, Judson; Çelikkol, Barbaros; Kesbiç, Osman Sabri; Karga, Mustafa; Acar, ÜmitIn the present study, a 150 cubic m net pen was designed as part of a collaborative research effort betweenthe International Copper Association (ICA-USA), the University of New Hampshire (UNH-USA) and Cannakale Onsekiz Mart University (COMU-Turkey) in August 2011. The fish cage was developed to supportthe creation of a small scale demonstration farm, located in the Strait of Canakkale, off the coast of Guzelyalitown in Turkey. The surface gravity-type, octagonal shaped fish cage was designed to have a diameter of 6m and a copper alloy mesh chamber depth of 5 m. The present study details the cage construction and systemdeployment of one fish cage utilized a chain link mesh net chamber with a copper alloy developed by Wieland-Werke in Germany, with reference to work load challenge and estimation of man-power necessary forthe partial and total work efforts. As a conclusion, one cage equipped with copper-alloy mesh pen was broughtto a final shape with the net chamber assembled and attached to the cage frame in 3 days and 90 man-hours.The HDPE (high density polythylene) cage frame was assembled by an outside company, therefore detail ofthe main cage frame is not discussed in this paper.Öğe Evaluation of dietary protein and lipid requirements of two-banded seabream (Diplodus vulgaris) cultured in a recirculating aquaculture system(Springer, 2014) Bulut, Musa; Yigit, Murat; Ergün, Sebahattin; Kesbic, Osman Sabri; Acar, Umit; Gultepe, Nejdet; Karga, MustafaThe objective of this study is to investigate the effects of dietary protein and lipid levels on the growth performance and bioeconomic benefits of two-banded seabream (Diplodus vulgaris) juveniles, a candidate species for aquaculture sector. Eight experimental diets were formulated with four protein (50, 45, 40 and 35 %) levels for each of the two lipid levels (15 and 10 %). Triplicate groups of juvenile fish with an average initial body weight of similar to 3.64 g were reared in a recirculating aquaculture system and hand fed twice a day until satiation for a period of 60 days. In the experiment, no difference in survival rate was found between the different groups. Relative growth rate (RGR), specific growth rate (SGR), feed conversion ratio (FCR) and daily feed intake were not significantly affected by increasing protein and/or lipid treatments in this present study. However, the RGR, SGR and FCR values showed slightly better efficiency in the experimental group (35/15) fed with lower protein content (35 %) and higher lipid level (15 %) compared with those fed other diets. According to bioeconomic analyses results, the diet with the 35 % protein and 15 % lipid generated the best profit. The results suggest that two-banded seabream can be accepted as a promising alternative species for the aquaculture industry and optimum growth of two-banded seabream fingerlings can be obtained when they are fed a diet containing 35 % crude protein and 15 % crude lipid.Öğe Farklı tank renklerinin çipura balığı yavrularında (Sparus aurata) yem değerlendirme ve büyüme performansı üzerine etkileri(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2011) Karga, Mustafa; Yiğit, MuratBu araştırmada, farklı tank renklerinin çipura balığı (Sparus aurata) yavrularında yem değerlendirme ve büyüme performansı incelenerek, bu balık türünün mevcut yetiştirme yöntemlerine göre daha hızlı sürede büyütülmesi hedeflenmektedir. Üç tekerrürlü olarak yürütülen bu çalışmada, çipura yavruları, renkleri kırmızı, mavi, yeşil ve sarı olan dört farklı renk ve toplam on iki adet tankta 45 gün süreyle beslenmiştir. Yavru balıklar (1.50 gr.), su sıcaklığı günden güne 23-300C arası değişken olan biyolojik filtre, UV filtre ve kum filtreli, 40 L su hacimli tanklara 40 adet/tank olacak şekilde konmuştur. Tüm deneme tankları, aynı besin içeriğine ve aynı boya sahip yemlerle beslenmiştir. Deneme sonunda elde edilen veriler, farklı tank renklerinin balıkların deneme sonu ağırlığını, ağırlık artışını ve yemden yararlanmayı etkilediğini göstermiştir.Öğe Utilization of corn gluten meal as a protein source in diets for gilthead sea bream (Sparus aurata L.) juveniles(2012) Yiğit, Murat; Bulut, Musa; Ergün, Sebahattin; Güroy, Derya; Karga, Mustafa; Kesbiç, Osman Sabri; Yılmaz, SevdanBu çalışmada çipura yemlerinde balık ununun bir kısmı yerine mısır glüten ununun (CGM) kullanılabilirliği incelenmiştir. Araştırmada hamsi unu, artan miktarlarda (0%, 10%, 20% ve 30%) mısır glüten unu ile ikame edilerek hazırlanan dört farklı deneysel yemlerle (izo-nitrojenik ve izo-kalorik, %52 protein ve %10 yağ, 19 kJ/g yem) yavru çipura balıkları (ortalama ağırlık 1,5 g) günde 2 kez olmak üzere beslenmişlerdir. Üç tekerrürlü olarak 45 gün süreyle gerçekleştirilen çalışma, Kapalı Devre Üretim (RAS) sisteminde ve 18±2 °C’lik su ortamında yürütülmüştür. Deneme grupları arasında %10 CGM içeren yem grubunda elde edilen büyüme performansı değerlendirildiğinde, %100 balık unu (FM) içeren kontrol yem grubu ile benzerlik gösterdiği belirlenmiştir. Deneme süresince tüm gruplarda yaşam oranı %100 olarak kaydedilmiştir. Yemdeki CGM ilavesi %20 ve %30 olan deneme gruplarında elde edilen büyüme performansı ile yem verimliliği ve protein verimliliği değerlerinin kontrol grubunda ve %10 CGM grubunda elde edilen verilere göre daha düşük olduğu belirlenmiştir. Ancak, bu farklılıklar CGM10 ve CGM20 grupları arasında istatistiksel yönden önemsiz olarak kaydedilmiştir. Büyüme performansına ilişkin ekonomik verimlilik analizlerine göre elde edilen sonuçlar da deneme grupları arasında en büyük kazancın ve karlılık oranının %10 CGM içeren yem grubunda elde edildiği anlaşılmıştır. Bu çalışmada elde edilen sonuçlara göre, herhangi bir amino asit desteği olmaksızın, sadece mısır glüten unu kullanımının, yavru çipura balıklarında büyüme performansı, yem verimliliği veya ekonomik indeksler açısından herhangi bir olumsuz etki göstermeyeceği sonucuna varılmıştır.