Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Gemici, Yasemin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Production and Trade of Roasted Chickpea in Turkey
    (Marmara Univ, 2011) Caliskan, Vedat; Gemici, Yasemin
    The roasted chickpea sector in Corum, Serinhisar (Denizli) and Tavsanli (Kutahya), which have gained an important place in the production and trade of roasted chickpea in Turkey, was examined in the study. The economic and spatial relationships of the sector at the stages of supply of raw materials, production and marketing, along with the socioeconomic profile characteristics of producers of roasted chickpea, in the selected sample areas were investigated. The data evaluated in the study are based on the results of survey applied in the sample areas and on the interviews with manufacturers as well as with the institutions and establishments in connection with the sector. The obtained results enabled the first comparative evaluation of the primary centers of the roasted chickpea sector in Turkey. The SWOT analysis of the roasted chickpea sector in Turkey was also made with the data obtained during the research process. Therefore, the current state of the roasted chickpea sector was suggested and the strengths, weaknesses, opportunities and threats of the sector were highlighted. The research findings are a useful source for the decisions to be taken, and the strategies to be formed, concerning the future of the sector. In Turkey, the roasted chickpea sector has great potential for development depending particularly on the increasing demands from abroad. However, various difficulties encountered at the stages of production and marketing hinder the development of the sector. The impact of the factors concerned varies by the characteristics of geographical location of the sample areas and the spatial relationships of the sector.
  • [ X ]
    Öğe
    Türkiye’ de leblebi üretimi ve ticareti
    (2011) Çalışkan, Vedat; Gemici, Yasemin
    Çalışmada Türkiye’nin leblebi üretimi ve ticaretinde önemli yer edinen Çorum, Serinhisar (Denizli) ve Tavşanlı (Kütahya)’da leblebi sektörü incelenmiştir. Seçilen örneklem alanlarda leblebi üreticilerinin sosyoekonomik profil özelliklerinin yanı sıra sektörün ham madde temini, üretim ve pazarlama aşamasındaki ekonomik ve mekânsal ilişkileri araştırılmıştır. Çalışmada değerlendirilen veriler, örneklem alanlarda uygulanan anket sonuçlarına; imalatçılarla, sektörle bağlantılı kuruluşlar ile yapılan görüşmelere dayanmaktadır. Elde edilen sonuçlar Türkiye’de leblebi sektörünün başlıca merkezlerinin ilk kez karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesine olanak sağlamıştır. Araştırma sürecinde sağlanan veriler ile Türkiye’de leblebi sektörünün SWOT analizi de yapılmıştır. Böylece sektörün güncel durumu ortaya konularak; sektörün güçlü ve zayıf yönlerine, fırsatlara ve tehdit unsurlarına dikkat çekilmiştir. Araştırma bulguları, sektörün geleceğine ilişkin alınacak kararlar ve oluşturulacak stratejiler için bir kaynak oluşturmaktadır. Türkiye’de leblebi sektörü, özellikle yurt dışından artan taleplere bağlı olarak büyük bir gelişme potansiyeline sahiptir. Ancak üretim ve pazarlama aşamalarında karşılaşılan çeşitli güçlükler sektörün gelişimini engellemektedir. Söz konusu faktörlerin etkisi örneklem alanların coğrafî konum özellikleri ile sektörün mekânsal ilişkilerine göre farklılık göstermektedir.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim