Yazar "Eryücel, Özge" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe ŞARAP ÜRETİMİ VE TÜKETİMİNİN TÜRKİYE TURİZMİNDEKİ YERİ: KADİM ANADOLU BAĞ ROTASI BAŞLANGIÇ NOKTASI OLARAK ÇANAKKALE ÖRNEĞİ(Toleyis Sendikası, 2019) Duran, Erol; Eryücel, Özge; Özcan, ZaferÖğe Turizmde kültürel mirasın sürdürülebilirliği: Kazdağı Türkmen köyleri örneği(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018) Eryücel, Özge; Duran, ErolTurizm etkinliklerine son yıllarda katılımın artması, bölgelere ekonomik açıdan katkı sağlamasının yanı sıra, pek çok özgün kültürel değeri ticari bir unsur haline getirmiş ve tüketim sonucunda zarar görmesine neden olmuştur. Bu bağlamda ortaya çıkan sürdürülebilir turizm kavramı, bölgelerin doğal, kültürel vb. pek çok kaynaklarının sürdürülebilir kılınmasının hayati önem taşıdığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu çalışmada, Kazdağları'nın Balıkesir iline bağlı tarafında bulunan Türkmen köylerinde birincil veriler elde etmek amacı ile gözlem ve görüşmeler yapılmıştır. Gözlem ve görüşme tekniklerinden elde edilen verilerin analizi sonucunda, yörede var olan özgün kültürel değerlerin ortaya çıkarılması ve sürdürülebilir bir yaklaşımla turizme sunulmasını hedefleyen öneriler geliştirilmiştir. Elde edilen bulgular ışığında, yörede yerel halkın turizm gelişimine dahil olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Yerel halkın, turizm gelişiminde aktif rol alabilmesi için, sürdürülebilir turizm gelişimi konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Ayrıca, yörede turistlere yönelik olumlu tutumlar geliştirilmesi için, turistin de yörenin özgün kültürel değerleri ile ilgili bilgi ve farkındalığa sahip olması önem arz etmektedir. Burada ise en önemli görev, yerel halk ile turist arasındaki iletişimin temel basamağı olan alan kılavuzlarına düşmektedir. Ancak bu sayede, yörede sağlıklı bir turizm gelişimi mümkün olacaktır.