Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Durak, Emrah" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Çan Termik Santrali Etrafındaki Topraklarda Radyonüklitlerin Belirlenmesi
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-26) Parlak, Mehmet; Taş, İsmail; Görgişen, Ceren; Durak, Emrah
    Termik santral bacalarından çıkan gaz ve katı kirleticiler yanında radyoaktif maddeler de çevre kalitesini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedirler. Çanakkale’de yer alan 2x160 MW gücündeki akışkan yataklı Çan Termik Santrali 2004 yılından beri faaliyetine devam etmektedir. Bu araştırma ile Çan termik santralinin etrafındaki meralardan alınmış olan topraklarda doğal ve yapay radyonüklitler belirlenmiştir. Çalışma alanını temsil edecek şekilde 15 farklı noktadan 0-5 cm derinlikten toprak örnekleri alınmıştır. Radyonüklitler yüksek çözünürlüklü gama ışını spektrometre yardımıyla saptanmıştır. 236Ra, 232Th, 40K ve 137Cs’un ortalama aktivite konsantrasyonları sırasıyla 21,60±7,58, 37,33±10,17, 469,20±122,10 ve 11,50±5,55 Bq/kg olarak belirlenmiştir. Bu verilere göre çalışma alanındaki radyasyon tehlikesi parametreleri hesaplanmıştır. Aynı zamanda radyonüklitler ve toprak özellikleri arasında korelasyon ve kümeleme analizleri de yapılmıştır. Çalışma alanı radyolojik risk açısından herhangi bir tehlike içermemektedir.
  • [ X ]
    Öğe
    Çanakkale koşullarında brokoli bitkisinin (Brassica oleracea L. cv. Beaumont) sulama zamanının planlanması
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017) Durak, Emrah; Yıldırım, Murat
    Bu çalışma, 2015 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dardanos Araştırma ve Uygulama alanında yürütülmüştür. Çanakkale koşullarında yapılan bu çalışmada, tüm sulama konularına 4 günde bir A sınıfı buharlaşma kabından meydana gelen buharlaşma miktarına göre sulama suyu uygulanmıştır. Deneme de 4 farklı sulama düzeyi oluşturulmuştur. Bunlar sırasıyla; bitkiyi su stresine sokmayacak tam sulama (I1.0), ve diğer stres konuları da tam sulama konusunda uygulanan suyun %70'i (I0.7, orta stres) , %30'u ve %0'nın (I0.3 ve I0.0 ağır stres) uygulandığı sulama konularıdır. Deneme sonucunda, brokoli (Brassica oleracea L.cv. Beaumont ) bitkisi su ihtiyacının tam karşılandığı sulama konusunda (I1.0, 361mm) en yüksek verim ve kalite değerlerine ulaştığı görülmüştür. Brokoli bitkisinin yetiştirildiği alanda su kısıtının olması durumunda, %30'luk su tasarrufunu yapılarak (I0.7, 253 mm) ekonomik oranda verim elde edilebileceği, ancak su stresinin %30'un üzerine çıkması durumunda verim ve özellikle kalitede önemli kayıpların olabileceği belirlenmiştir.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Yield and Quality Compounds of Broccoli (Brassica oleracea L.cv. Beaumont) as Affected by Different Irrigation Levels
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-08-01) Yıldırım, Murat; Durak, Emrah
    The field experiment was carried out at the Dardanos Agricultural Research Station of Canakkale Onsekiz Mart University in 2015, near Dardanelles straits in Canakkale province, Turkey. Irrigation interval (4-day) was fixed for all treatments and evaporation was determined by Class-A pan. In the full treatment (I1.0), water in the root zone was refilled according to the amount of water evaporated from Class-A pan. In the deficit treatments, the water applied was 70% (I0.7), 30% (I0.3) and 0% (I0.0) of full irrigation. It is concluded that broccoli (Brassica oleracea L.cv. Beaumont) gave the highest yield and quality in terms of that water need (I1.0, 361 mm) was fully met. If there is water scarcity in the field where broccoli is cultivated, an economical income from broccoli production can be obtained by saving 30% water or applying water of 253 (I0.7) mm. However, if water stress exceeds more than 30%, the yield and especially the quality of broccoli can be significantly lost.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim