Yazar "Dincer, Elif" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Assessment of effects of pomegranate seed oil on egg quality of Japanese (Coturnix coturnix japonica) quail(Innovhub Ssi-Area Ssog, 2020) Ogutcu, Mustafa; Dincer, Elif; Karabayir, AliThe aim of this study was to investigate the effects of pomegranate seed oil on blood parameters and egg quality of Japanese quails (Coturnix coturnix japonica). For this reason, a total of 120 mixed quails at 5-7-day ages were divided into 4 groups (30 quails in each group) and placed in cages. For the feeding study, feed supplemented with 1, 3 and 5% pomegranate seed oil and control feed with no oil addition were prepared, the trial lasted 12 weeks. Quail blood parameters, egg quality characteristics, fatty acid composition, mineral compositions and combustion energy values were determined. The supplementation of pomegranate seed oil in quail feed did not affect the physical quality parameters of the eggs significantly. The total saturated fatty acids and polyunsaturated fatty acids increased, while the monounsaturated fatty acids and total unsaturated fatty acids decreased. These results clearly demonstrated that supplementation of the quail diet with pomegranate seed oil increased total amount of CLnA and n-6 fatty acids in egg.Öğe Bıldırcın (Coturnix coturnix Japonica) yemlerine farklı oranlarda yapılan nar çekirdek yağı katkısının büyüme performansı ve yumurta kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019) Dincer, Elif; Öğütcü, Mustafa; Karabayır, AliBu çalışmada bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) rasyonlarına farklı oranlarda yapılan nar çekirdek yağı (NÇY) katkısının bıldırcınların büyüme performansı, bazı kan parametreleri ve yumurta kalitesi üzerine etkisi incelenmiştir. Deneme grupları, kontrol (KNT) grubu (nar çekirdek yağı katkısız diyet), %1 NÇY, %3 NÇY ve %5 NÇY içeren diyet olmak üzere 4 grup şeklinde oluşturulmuştur. Her grup, 3 tekerrürlü ve her tekerrürde de 10 adet bıldırcın olacak şekilde hazırlanmış ve çalışmada 5-7 günlük 120 adet bıldırcın kullanılmıştır. Kafeslerin bulunduğu ortamın ortalama sıcaklığı 25,60 °C, ortalama nem %61,02 ve aydınlatma süresi günde ortalama 16 saat olarak belirlenmiş ve çalışma 12 hafta boyunca sürdürülmüştür. Çalışma kapsamında bıldırcınlardan elde edilen yumurtaların fiziko-kimyasal özellikleri ile amino asit, mineral madde ve yağ asitleri kompozisyonları belirlenmiştir. Rasyona ilave edilen nar çekirdek yağının bıldırcınların kan kolesterol ve trigliserid seviyesini önemli ölçüde düşürdüğü tespit edilmiştir. Nar çekirdek yağı ilavesinin bıldırcın yumurtasının kabuk ağırlığı ve toplam yağ içeriği üzerine etkili olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle, nar çekirdek yağı ilavesinin bıldırcın yumurtasının toplam doymuş yağ ve çoklu doymamış yağ asidi içeriğini artırdığı, tekli doymamış ve toplam doymamış yağ asidi içeriğini azalttığı tespit edilmiştir. Ayrıca, farmasötik ve nutrösötik bir bileşen olan punisik asit (C18:3, n-5; ?-5) içeren yumurtalar elde edilmiştir. Çalışmada sonuç olarak, bıldırcın rasyonlarına ilave edilen nar çekirdek yağının, özellikle bıldırcın yumurtasının yağ asidi bileşimini geliştirdiği belirlenmiştir.