Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Avci, Izzet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Identification and comparison of N-glycome profiles from common dietary protein sources
    (Elsevier, 2025) Bolino, Matthew; Avci, Izzet; Kayili, Haci Mehmet; Duman, Hatice; Salih, Bekir; Karav, Sercan; Frese, Steven A.
    The N-glycomes of bovine whey, egg white, pea, and soy protein isolates are described here. N-glycans from four protein isolates were analyzed by HILIC high performance liquid chromatography and quadrupole time-of-flight tandem mass spectrometry (HILIC-FLD-QTOF-MS/MS). In total, 33 N-glycans from bovine whey and egg white and 10 N-glycans from soy and pea glycoproteins were identified. The type of N-glycans per glycoprotein source were attributable to differences in biosynthetic glycosylation pathways. Animal glycoprotein sources favored a combination of complex and hybrid glycan configurations, while the plant proteins were dominated by oligomannosidic N-glycans. Bovine whey glycoprotein isolate contained the most diverse N-glycans by monosaccharide composition as well as structure, while plant sources such as pea and soy glycoprotein isolates contained an overlap of oligomannosidic N-glycans. The results suggest N-glycan structure and composition is dependent on the host organism which are driven by the differences in N-glycan biosynthetic pathways.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim