Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Öztokat Kuzucu, Canan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 4 / 4
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Karpuzda (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai) Farklı Dozlardaki Vemikompost Uygulamalarının Verim ve Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12) Ak Göksu, Güzin; Öztokat Kuzucu, Canan
    Bu çalışma, farklı vermikompost uygulamalarının ‘Crimson Sweet’ karpuz çeşidinde (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai) bazı fiziksel ve biyokimyasal özelliklerine ait etkilerini belirlemek amacıyla, 2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Dardanos Yerleşkesi Uygulama ve Araştırma alanında yürütülmüştür. Deneme, tesadüf blokları deneme desenine göre her uygulamada 3 tekerrür olacak şekilde planlanmıştır. 300 kg/da ve 600 kg/da vermikompost uygulamalarının meyve verim ve kalite özelliklerine etkisi incelenmiştir. Vermikompost uygulanmayan parseller kontrol grubu olarak kabul edilmiştir. Sonuçlar incelendiğinde; bitki başına verim bakımından en yüksek değer 5,48 kg ile 600 kg/da vermikompost uygulamasından elde edilmiştir. En yüksek çimlenme gücü değeri ise 300 kg/da vermikompost uygulamasından elde edilen tohumlarda bulunmuş- tur (%93,3). İncelenen diğer parametrelerden; bitki başına meyve sayısı, SÇKM (suda çözü- nebilen kuru madde miktarı), pH, meyve eni, kabuk kalınlığı, yaprakta klorofil içeriği, toplam şeker miktarı, toplam fenolik bileşik miktarı ve vitamin C değerleri açısından uygulamalar arasında farklılık bulunmamıştır.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilen Salata–Marul (Lactuca sativa L. var. crispa) Çeşitlerinin Tohum Verimi ve Kalitesi Yönünden Karşılaştırılması
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-06-01) Öztokat Kuzucu, Canan; Rakıcı, Seda
    Bu çalışma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi deneme alanında yürütülmüştür. İki yıl boyunca ilkbahar döneminde 3 farklı kıvırcık yaprak salata çeşidi (Arapsaçı, Artemis ve Lattughino) organik ve konvansiyonel şartlar altında yetiştirilerek, elde edilen sonuçlar birbirleriyle karşılaştırılmıştır. Denemede tüm çeşitler 30 x 40 cm sıra üzeri ve arası mesafelerle dikilmiş ve her parsel 5,76 m2 ’lik alandan oluşmuştur. Denemede her tekerrürden tohumluk olarak bırakılan bitkilerde, tohumluk bitki boyu ölçümü ve tohum hasadı yapılmıştır. Tohum hasadından sonra, tohum verimi, 1000 dane ağırlığı, tohum çimlenme oranı ve hızı değerleri incelenmiştir. Tohum hasadından sonra gerçekleştirilen testler ve tohum verimi arasındaki farklılıklar önemli bulunurken bitki başına tohum verimi organik çeşitlerde ortalama 8,35 g/bitki iken konvansiyonel çeşitlerin ortalaması 9,48 g/bitki olarak gerçekleşmiştir. Çimlenme oranı (organik çeşitler ortalaması: %89,67 konvansiyonel çeşitler ortalaması: %90,33) ve ortalama çimlenme zamanı, açısından uygulamalar arasındaki farklılıklar ise istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Radicle Emergence as Seed Vigour Test Estimates Seedling Quality of Hybrid Cucumber (Cucumis sativus L.) Cultivars in Low Temperature and Salt Stress Conditions
    (MDPI, 2023) Demir, İbrahim; Ermiş, Sıtkı; Öktem, Güleda; Öztokat Kuzucu, Canan
    This work was conducted on the use of the RE (radicle emergence) test to estimate the seedling emergence (SE) and quality (seedling shoot weight (SSW), seedling root weight (SRW) and seedling height (SH)) of twelve hybrid cucumber seed lots with high germination (>95%) at low temperature conditions, high salt conditions and a combination of the two. The percentages of RE, which is a 2 mm radicle protrusion at 25 °C in the dark, were counted between 18 h and 32 h. The seeds were sown in peat moss in trays and kept at 15 °C (low temperature stress), or salty water was applied as 100 mM NaCl at 25 °C (salt stress) for three days, and both were applied in a combined-stress environment. Seedling emergence and quality parameters were reduced by both stress environments and their combination. SE, SSW, SRW and SH values ranged between: 91–100%, 614–844 mg, 102–143 mg, 6.8–8.8 cm at low temperature; 90–98%, 598–904 mg, 101–154 mg, 6.5–7.8 cm at salt stress; and 76–92%, 464–608 mg, 97–133 mg, 5.8–6.9 cm at their combination. The RE values with great differences seen among the lots (20–28 h) were regressed with seedling emergence and quality values. RE 24 h had the highest R2 and significant values in all stress environments as R2 = 0.596–0.858, p < 0.05–0.001 at low temperature; R2 = 0.620–0.827, p < 0.05–0.001 with salt; and R2 = 0.686–0.842, p < 0.05–0.001 with combined stresses. We concluded that RE as a vigour test can be used successfully to estimate the seedling quality of highly germinating hybrid cucumber seed lots. Use of the RE test in hybrid cucumber seeds and its influence on high-quality seedling production were discussed.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The Effects of Vermicompost and Green Manure Use on Yield and Economic Factors in Broccoli
    (MDPI, 2023) Taşcı, Fulya Gül; Öztokat Kuzucu, Canan
    The objective of this paper is to evaluate the yield, quality and unit production cost of broccoli grown under green manure, vermicompost and chemical fertilization. For this purpose, broccoli plants were cultivated as follows: (i) Chemical fertilization (CF), (ii) Vermicompost fertilization (V), (iii) Vermicompost fertilization (VeV) in the common vetch cultivated land as a pre-plant and (iv) Vetch (Ve) as a pre-plant. Curd yield (g plant−1), SPAD, vitamin C (mg 100 g−1), total phenolics (mg GAE 100 mL−1), total sugar (%) and soluble solid content (SSC%) were determined. In addition, input usage levels and costs, unit product cost and gross and net profit analyzes were investigated for all treatments. The highest total curd weight was obtained from VeV treatment (1567.77 g), while the lowest mean was reached in Ve plots with 819.70 g. The highest SPAD values were detected in CF (70.20) and VeV plots (69.76) similar to yield values. The highest vitamin C and total phenolics content were detected in V plots (92.31 mg 100 g−1) (1308.87 mg GAE 100 mL−1). The combined effect of Ve and V increased the yield and quality of the broccoli curds. As a result of economic analysis, approximately twice the net profit difference emerged in VeV treatment compared to other treatments. It was determined that a gross profit of 68% of gross production value and net profit of 64% were obtained.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim