Yazar "Çölgeçen, İbrahim" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Kirazın raf ömrünün arttırılmasında klordioksit uygulamasının etkinliği(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2014) Çölgeçen, İbrahim; Aday, Mehmet SeçkinBu çalışmada farklı konsantrasyonlardaki (4, 8, 12, 16, 20 and 25 ppm) sıvı klordioksitin (ClO2) kiraz kalitesine etkisi incelenmiştir. Ambalaj içi gaz kompozisyonu, ağırlık kaybı, suda çözünür kuru madde, pH, elektrik iletkenliği, su aktivitesi, tekstür, renk, antosiyanin profili, duyusal parametreler ve küf gelişimi 4 0C'de 5 haftalık depolama boyunca analiz edilmiştir. Çalışmamızda 16 ve 20 ppm ClO2 konsantrasyonları diğer uygulamalarla karşılaştırıldığında kirazın kalitesini korumada etkili bulunmuştur. 25 ppm ClO2 uygulanan kirazların kalitesi, uygulanan yüksek konsantrasyon düzeyiyle düşük seviyededir. Sonuç olarak, 16 ve 20 ppm ClO2 konsantrasyonları kirazın raf ömrünü arttırmada kullanılabilecek potansiyele sahiptir. Anahtar sözcükler: Kiraz, klordioksit, raf ömrü