Yayın tarihi için Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research (2017 - halen) listeleme
Toplam kayıt 16, listelenen: 1-16
-
Tüketici Etnosentrizmi Ölçeği: Geçerlilik Ve Güvenilirlik Çalışması
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Bu araştırmanın amacı, Shimp ve Sharma tarafından geliştirilen tüketici etnosentrizmi (TE) ölçeğinin turistik tüketiciler açısından Türkçe uyarlamasını yaparak ölçeğin geçerlilik ve güvenilirliğini incelemektir. Tek boyuttan ... -
Experience Based Themed Accommodation Facility: Botel
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Turizm sektöründe sunulan sıradanlaşmış hizmetler beklentileri değişen turistlerin istek ve ihtiyaçlarını karşılama da yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle turizm işletmeleri deneyimler aracılığıyla farklılaşarak turistlerin ... -
Türk Mutfağının Otel İşletmelerinin Örgütsel Yapısındaki Yeri Ve Önemi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Bir toplumun mutfak kültürünün oluşmasında en önemli faktörlerden biri, mevcut örgütsel mutfak yapısıdır. Toplumların mutfak kültüründen bahsedebilmemiz için öncelikle mutfakta örgütsel bir yapının bulunması gerekmektedir. ... -
Botanik Bahçeleri ve Turizm
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Botanik bahçeleri; yüz yıllar önce kentlerde yaşamaya başlamış olan toplumların doğaya duyduğu özlemin bir simgesi olarak yorumlanabilir. Rönesans döneminde Avrupa’da ortaya çıkmaya başlayan botanik bahçeleri, sanayi devrimi ... -
Bireyselleştirilmiş Yemek Yeme Deneyimi Boyutlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Bu çalışmada, pazarlama disiplini kapsamında tüketicilerin yemek yeme deneyimleri ele alınmıştır. Bireyselleştirilmiş yemek yeme deneyiminin bileşenlerini tanımlamak çalışmanın temel problem alanını oluşturmaktadır. Bu ... -
Akıllı Turizm Uygulamaları
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-10-15)Teknolojinin turizmde yaygın kullanımı sonucunda teknolojiye, kaliteye ve çevreye dayalı yeni bir yaklaşım olarak akıllı turizmin ortaya çıktığı gözlenmektedir. Literatürde çeşitli tanımlar olmasına rağmen akıllı turizm ... -
Atina’da Ne Oldu? ‘Priamos Hazineleri’ ve Osmanlı Devleti’nin Tutumu
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-02-28)Heinrich Schliemann’nın 1871’de başlayan ilk resmi kazıları, o dönem kamuoyunun üzerinde en çok konuştuğu arkeolojik kazı olmuştur. Öncelikle 15. yüzyıldan beri nerede olduğu tartışılan mitolojik Troya kentin arkeoljik ... -
Resim Sanatıyla Restoran Tarihinin İzinde
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-03-27)The aim of this paper is to track the evolution of restaurants through history and art. While doing this, the paper first provides historical information about traditional eating places in Ancient and Medieval times before ... -
Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-10-31)Çağımızda destinasyonlar turizm etkinliklerinin gerçekleştirilebildiği, turistik açıdan oldukça önemli alanlardır. Bu çalışmanın amacı, destinasyon pazarlaması konusunda yapılan alanyazın çalışmalarına yeni bir yaklaşım ... -
Statü Temelli Turizm Tüketimine Teorik Bir Bakış
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-10-31)Turizm yazınında, seyahat tercihlerinin çoğunlukla statüye göre modellendiği yönündeki araştırmaların varlığına rağmen, konu ile ilgili yapılan yazın taraması sonucunda statüye dayalı turizm tüketimine yönelik çalışmaların ... -
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İşgören Performansı Üzerindeki Etkisi: Edirne İli Örneği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-03-31)Turizm faaliyetleri otel işletmeciliğinin de bünyesinde bulunduğu ve kişilerin hizmet satın aldığı kapsamlı faaliyetlerdir. Otel işletmelerinin birer hizmet işletmesi olması, bu işletmelerde çalışan işgörenleri son derece ... -
Troya Müzesi Elektronik Ziyaretçi Yorumlarının Hizmet Özellikleri, Memnuniyet ve Tavsiye Açısından İncelenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-03-31)Günümüzde turistlere yeni ve farklı bir deneyim sunmak için kültürel miras unsurlarının ön plana çıkarıldığı görülmektedir. Müzeler kültürel mirasın korunması ve kültürel amaçlarla tanıtılmasını sağlayan yapılardır. Bu ... -
Gökçeada’nın Destinasyon Çekicilik Unsurlarının Belirlenmesine Yönelik Bir Alan Araştırması
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-31)Çekicilik ve destinasyon çekiciliği kavramları literatürde destinasyon tercihlerinden, destinasyon imajına kadar birçok kavram ile ilişkilendirilmektedir. Gökçeada sahip olduğu turizm potansiyeli ile özellikle yaz dönemleri ... -
İranlı Turistlerin Türkiye’yi Tekrar Ziyaret Etme Niyetlerinde, Memnuniyet ve Destinasyon Hizmet Kalitesi Algılarının Etkisi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2021-03-31)Turizm sektörü ekonomik açıdan ulaştığı seviye nedeniyle dünya genelinde saygı değer bir iş alanı olarak kabul görmektedir. Bundan dolayı da ülkeler arasında turizm rekabeti ve kazanç elde etme arzusu giderek artmaktadır. ... -
Gökçeada’ya Ait Gastronomik Değerlerin Sürdürülebilirliğinin Sağlanmasına Yönelik Bir Araştırma: Gastronomi Müzesi Önerisi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2021-08-16)Bu çalışmanın amacı Gökçeada’nın gastronomik değerlerinin sürdürülebilirliği açısından Ada’da bir gastronomi müzesinin açılmasının önemine ilişkin bir bakış açısı ortaya koymaktır. Bu kapsamda çalışmada Gökçeada’nın sahip ... -
Evaluation of Gastronomy Tourism from Perspectives of Professional Tourist Guides
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2021-08-16)The research aims to reveal gastronomy tourism potential in Canakkale from the perspective of professional tourist guides in Canakkale Regional Tourist Guides’ Chamber. In accordance with this purpose, phenomenological ...