dc.contributor.author | Dülgaroğlu, Oğuzhan | |
dc.contributor.author | Aydemir, Burhan | |
dc.contributor.author | Avcıkurt, Cevdet | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T10:53:29Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T10:53:29Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.citation | Dülgaroğlu, O. , Aydemir, B. & Avcıkurt, C. (2019). Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , Vol. 3 No.3 , 400-410 | en_US |
dc.identifier.issn | 2602-4144 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/50020/576842 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12428/3397 | |
dc.description | Dülgaroğlu, Oğuzhan, (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği) ; Aydemir, Burhan, (Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi) ; Avcıkurt, Cevdet, (BAlıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi) | en_US |
dc.description.abstract | Çağımızda destinasyonlar turizm etkinliklerinin gerçekleştirilebildiği, turistik açıdan oldukça önemli alanlardır. Bu çalışmanın amacı, destinasyon pazarlaması konusunda yapılan alanyazın çalışmalarına yeni bir yaklaşım önerisi getirmektir. Destinasyonların benzer turistik ürünlere sahip oldukları düşünüldüğünde, bir destinasyonun pazarlanması titizlik gerektiren bir süreç olarak ele alınabilir. Destinasyon pazarlaması ile ilgili yazında, destinasyonda genellikle SWOT analizi yapılarak arz kaynaklarının incelendiği, ancak destinasyona gelebilecek talebin arz kaynakları kadar dikkate alınmadığı görülmektedir. Çalışmada; bundan sonra yapılacak olan destinasyon pazarlaması çalışmalarında arz ile birlikte talebin de dikkate alınması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca destinasyonların daha verimli pazarlanabilmesi adına yeni bir yaklaşım önerilmiştir. Bu çalışma nitel nitelikli bir araştırma olmakla birlikte, ikincil veri kaynaklarından doküman incelemesi ve uzman görüşünden yararlanılarak hazırlanmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | Destinations are very important places in terms of tourism where tourism activities can be realized. The aim of the study is to propose a new approach to literature studies on destination marketing. Considering that the destinations have similar touristic products, marketing a destination is a process that requires irritability. In the literature on destination marketing, it is seen that supply sources are examined by using SWOT analysis in destination, but the demand for destination is not taken into consideration as much as supply sources. In the study, it is emphasized that demand and supply should be taken into consideration in destination marketing studies. In addition, a new approach has been proposed in order to market destinations more efficiently. The study is a qualitative study and it has been prepared from the secondary data sources by document review and expert opinion. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | en_US |
dc.rights.uri | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Turizm | en_US |
dc.subject | Destinasyon | en_US |
dc.subject | Destinasyon pazarlaması | en_US |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.subject | Destination | en_US |
dc.subject | Destination Marketing | en_US |
dc.title | Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi | en_US |
dc.title.alternative | A New Approach on Destination Marketing in Tourism Sector | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-1992-0531 | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-5887-3520 | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-9169-9763 | en_US |
dc.relation.ispartof | Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research | en_US |
dc.department | Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.institutionauthor | Dülgaroğlu, Oğuzhan | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |