Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorKaynaş, Kenan
dc.contributor.authorÖrnek, Esra
dc.date.accessioned2021-08-26T12:38:40Z
dc.date.available2021-08-26T12:38:40Z
dc.date.issued2015-06-01
dc.identifier.citationÖrnek, E. & Kaynaş, K. (2015). Caldesi 85 Nektarin Çeşidinde Doğal Kaplama Uygulamalarının Depolama Süresince Meyve Kalitesine Etkileri . ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , 3 (1) , 45-52.en_US
dc.identifier.issn2147-8384
dc.identifier.issn2564-6826
dc.identifier.otherÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi'nde yayınlanan makale TR Dizin indekslidir (2015).
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/comuagri/issue/25675/270831
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12428/3203
dc.descriptionKaynaş, Kenan, (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü) ; Örnek, Esra, (Ziraat Yüksek Mühendisi, 17100/Çanakkale)en_US
dc.description.abstractBu çalışmada; Caldesi 85 nektarin çeşidine ait meyvelerde hasattan sonra doğal kaplama uygulamalarının depolama süresince bazı kalite özelliklerine etkileri incelenmiştir. Uygulamalar; doğal kaplama materyallerinden (Soya lesitini ve sukroz esteri %1 ve %2 dozlarında; Aloe vera bazlı uygulama materyali, %1, %2 ve %4 dozlarında) hazırlanan çözeltilere daldırma şeklinde olmuştur. Kontrol ve uygulama yapılan meyveler sonrasında 0–1°C sıcaklık ile %90–95 oransal nem koşullarında sırasıyla 25 ve 50 gün süreyle depolanmışlardır. Her depolama süresi sonrasında meyveler 20–22°C sıcaklık ile %50–60 oransal nem koşullarında 3 gün süreyle raf ömrüne tabi tutulmuşlardır. Her depolama ve raf ömrü süresi sonunda; meyve eti sertliği, suda çözünür kuru madde, titre edilebilir toplam asitlik miktarı, meyve kabuk ve et rengi, ağırlık kaybı, yünlüleşme oranı, fungal veya bakteriyel etmenli bozulma oranı, toplam fenolik bileşik miktarı gibi bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre; %1 ve %2 uygulama dozlarında sukroz ester uygulamaları fungal veya bakteriyel etmenli çürüme oranı dışındaki tüm parametreler açısından en etkili uygulamalar olmuşlardır. Bu uygulamaları, %4 dozunda Aloe vera ve %2 dozunda lesitin uygulaması izlemiştir.en_US
dc.description.abstractIn this research, the effects of natural coating applications such as Soy lecithin, sucrose esther with 1% and 2% doses and Aloe vera with 1%, 2% and 4% application doses on Caldesi–85 nectarin variety by dipping methods. After that all fruits were stored at 0–1°C temperature and 90–95% relative humidity conditions for 25 and 50 days respectively. Fruits were kept at 20–22°C temperature and 50–60% relative humidity conditions for 3 days as shelf life. Some quality parameters such as fruit firmness, soluble solids content, titratable acidity, fruit skin colour and flesh colour, weight loss, woolliness rate, fungal or bacterial decay incidence and total phenolic compounds were carried out. The most effective and suitable coating and application doses were tried to determine. According to the results, sucrose esther applications with 1% and 2% application dose were found the most effective applications including the quality parameters except fungal or bacterial decay. Aloe vera treatment with 4% dose and lecithin application with 2% dose followed these applications.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesien_US
dc.rights.uriinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCaldesi 85 nektarinen_US
dc.subjectDoğal kaplama uygulamalarıen_US
dc.subjectLesitinen_US
dc.subjectSukroz esterien_US
dc.subjectAloe veraen_US
dc.subjectCaldesi 85 nectarineen_US
dc.subjectNatural coating applicationen_US
dc.subjectLecithinen_US
dc.subjectSucrose estheren_US
dc.titleCaldesi 85 Nektarin Çeşidinde Doğal Kaplama Uygulamalarının Depolama Süresince Meyve Kalitesine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Natural Coating Treatments on Quality Parameters of Caldesi 85 Nectarine Variety During Storageen_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0002-5925-721Xen_US
dc.authorid0000en_US
dc.relation.ispartofÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.institutionauthorKaynaş, Kenanen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record