dc.contributor.author | Aydemir, Burhan | |
dc.contributor.author | Özdemir, Sami Sonat | |
dc.date.accessioned | 2016-05-03T06:31:57Z | |
dc.date.available | 2016-05-03T06:31:57Z | |
dc.date.issued | 2014-12 | |
dc.identifier.citation | Aydemir, B. ve Özdemir, S. S. (2014). Yerel yiyecek-içecek girişimcilerinin yavaş yemek hareketi açısından değerlendirilmesi: Aydın Yenipazar örneği. Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, 9(2), 323-336. | en_US |
dc.identifier.issn | 1306-8946 | |
dc.identifier.uri | http://gkd.comu.edu.tr/images/form/dosya/dosya_667577.pdf | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12428/1319 | |
dc.description.abstract | Bu araştırma ile, Türkiye’deki yavaş şehir destinasyonlarından biri olan Aydın ili, Yenipazar ilçesinde faaliyet gösteren yerel yiyecekiçecek girişimcileri olarak pide ürünü sunan işletmelerin, faaliyetlerinde yavaş yemek ilkelerini gözetip gözetmedikleri değerlendirilmeye çalışılmıştır. Mevcut on işletmenin sekizi ile yapılan görüşme sonucu elde edilen bulgulara göre, işletmelerin büyük çoğunluğu yavaş yemek hareketinin misyonuna ilişkin temel kriterlere uygun olarak; kullandıkları ürünlerin geleneksel tohum ve yem kullanılarak elde edilmesine önem vermekte, yerel ürünlerle tüketicilerde yeme zevkini uyandırmakta ve müşterilerin üretim süreçlerine dahil olmasına imkan tanıyacak şartları sunmaktadırlar. | en_US |
dc.description.abstract | This study evaluates whether the pita restaurants as local food entrepreneurs in Yenipazar, consider the slow food principles within their activities or not. According to the findings of the interviews, conducted with eight of ten business; most of the enterprises in accordance to the basic criteria, prefer goods bred by conventional seed and feed, evoke pleasure of eating with local products and offer conditions to allow consumers involve in food production process. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. H. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi | en_US |
dc.rights.uri | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Girişimcilik | en_US |
dc.subject | Yiyecek-içecek girişimcileri | en_US |
dc.subject | Yavaş yemek | en_US |
dc.subject | Entrepreneurship | en_US |
dc.subject | Food entrepreneurs | en_US |
dc.subject | Slow food | en_US |
dc.title | Yerel yiyecek-içecek girişimcilerinin yavaş yemek hareketi açısından değerlendirilmesi: Aydın Yenipazar örneği | en_US |
dc.title.alternative | Evaluation of local food entrepreneurs in terms of slow food movement: an example from Yenipazar Aydın | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.authorid | y | en_US |
dc.authorid | TR32467 | en_US |
dc.relation.ispartof | Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi | en_US |
dc.department | [Belirlenecek] | en_US |
dc.institutionauthor | . . . | en_US |
dc.relation.publicationcategory | . . . | en_US |