Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorAydemir, Burhan
dc.contributor.authorÖzdemir, Sami Sonat
dc.date.accessioned2016-05-03T06:31:57Z
dc.date.available2016-05-03T06:31:57Z
dc.date.issued2014-12
dc.identifier.citationAydemir, B. ve Özdemir, S. S. (2014). Yerel yiyecek-içecek girişimcilerinin yavaş yemek hareketi açısından değerlendirilmesi: Aydın Yenipazar örneği. Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, 9(2), 323-336.en_US
dc.identifier.issn1306-8946
dc.identifier.urihttp://gkd.comu.edu.tr/images/form/dosya/dosya_667577.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12428/1319
dc.description.abstractBu araştırma ile, Türkiye’deki yavaş şehir destinasyonlarından biri olan Aydın ili, Yenipazar ilçesinde faaliyet gösteren yerel yiyecekiçecek girişimcileri olarak pide ürünü sunan işletmelerin, faaliyetlerinde yavaş yemek ilkelerini gözetip gözetmedikleri değerlendirilmeye çalışılmıştır. Mevcut on işletmenin sekizi ile yapılan görüşme sonucu elde edilen bulgulara göre, işletmelerin büyük çoğunluğu yavaş yemek hareketinin misyonuna ilişkin temel kriterlere uygun olarak; kullandıkları ürünlerin geleneksel tohum ve yem kullanılarak elde edilmesine önem vermekte, yerel ürünlerle tüketicilerde yeme zevkini uyandırmakta ve müşterilerin üretim süreçlerine dahil olmasına imkan tanıyacak şartları sunmaktadırlar.en_US
dc.description.abstractThis study evaluates whether the pita restaurants as local food entrepreneurs in Yenipazar, consider the slow food principles within their activities or not. According to the findings of the interviews, conducted with eight of ten business; most of the enterprises in accordance to the basic criteria, prefer goods bred by conventional seed and feed, evoke pleasure of eating with local products and offer conditions to allow consumers involve in food production process.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. H. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezien_US
dc.rights.uriinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGirişimciliken_US
dc.subjectYiyecek-içecek girişimcilerien_US
dc.subjectYavaş yemeken_US
dc.subjectEntrepreneurshipen_US
dc.subjectFood entrepreneursen_US
dc.subjectSlow fooden_US
dc.titleYerel yiyecek-içecek girişimcilerinin yavaş yemek hareketi açısından değerlendirilmesi: Aydın Yenipazar örneğien_US
dc.title.alternativeEvaluation of local food entrepreneurs in terms of slow food movement: an example from Yenipazar Aydınen_US
dc.typearticleen_US
dc.authoridyen_US
dc.authoridTR32467en_US
dc.relation.ispartofGirişimcilik ve Kalkınma Dergisien_US
dc.department[Belirlenecek]en_US
dc.institutionauthor. . .en_US
dc.relation.publicationcategory. . .en_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record