Browsing by Author "Kırca Toklucu, Ayşegül"
Now showing items 1-2 of 2
-
Farklı hasat zamanlarının kınalı yapıncak beyaz şarabının bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Yalçıntaş, Buse (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada; Trakya bölgesine ait Kınalı Yapıncak (Vitis vinifera L.) üzümlerinin farklı olgunluk seviyelerinde son ürüne olan etkileri araştırılmıştır. Bu kapsamda elde edilen beyaz şarapların kimyasal, fiziksel ve duyusal ... -
Stabilisation of lavender essential oil extracted by microwave-assisted hydrodistillation: Characteristics of starch and soy protein-based microemulsions
Çelebi Uzkuç, Nesrin Merve; Uzkuç, Hasan; Berber, Mehmet Mert; Tarhan Kuzu, Kübra; Togay, Sine Özmen; Kırca Toklucu, Ayşegül; Kurt, Saliha B.; Şahiner, Nurettin; Karagül Yüceer, Yonca (Elsevier B.V., 2021)In this work, microwave-assisted hydrodistillation (MAHD) technique was used to obtain lavender essential oil (LEO) with a yield of 5.5 %. Oil in water microemulsions of LEO were prepared with starch and soy protein by ...