Ergün, SebahattinSoyutürk, Murat2025-01-262025-01-262006https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=-L8ilcwn9ZRRc_YMKxXW1kFqvBH8nNFzHrsWd6HZn_0PFh6QlrzAZp8kJYepKj89https://hdl.handle.net/20.500.12428/8719Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Ana Bilim DalıÖZETBu çalışmada, % 40 protein ve iki farklı oranda (%10 ve 20) yağ içerenyemlere % 5 oranında alg unu (Ulva rigida) ilave edilmesinin tilapya balığının(Oreochromis niloticus) büyüme, yem değerlendirme, yem tüketimi ve vücutkompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır.Deneme yemleri ile 16 hafta boyunca beslenen başlangıç ağırlıkları ortalama10,7 g olan tilapya balıkları araştırma sonunda I. Grupta (% 10 yağ içeren) 23,5 g, II.Grupta (% 20 yağ içeren) 23,7 g, III. Grupta (% 10 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilaveedilen) 26,5 g ve IV. Grupta (% 20 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilave edilen) 29,9 gağırlığa ulaşmıştır.Araştırma sonucunda, tilapya balıklarının beslenmesinde özellikle yüksekoranda yağ (% 20) içeren yemlere Ulva unu katılmasının spesifik büyüme oranı, yemdönüşüm oranı, protein verimlilik oranı ve vücut kompozisyonu üzerine olumlu etkiyaptığı tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Tilapya, Ulva rigida, Büyüme, Yem Değerlendirme Oranı,Vücut KompozisyonuBu çalışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma ProjeleriKomisyonunca 2005/81 Numaralı Proje kapsamında desteklenmiştir.Vtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessSu ÜrünleriAquatic ProductsFarklı yağ düzeylerinde alg unu içeren yemlerle beslenen tilapya balıklarının (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) büyüme, yem kullanımı ve vücut kompozisyonu üzerine bir çalışmaA study on the growth, feed utilization and body composition of Nile tilapia (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) fed algae meal based diets of different lipid levelsMaster Thesis149183857