Argan, Büşra EceGüneşer, OnurToklucu, Ayşegül KırcaKaragül, Yonca Yüceer2025-01-272025-01-2720152148-127Xhttps://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/188220https://hdl.handle.net/20.500.12428/19666Bu çalışmada, peyniraltı suyu tozu ile meyve suyu konsantreleri (elma, vişne) veya meyve pulpu (kayısı) belirli oranlarda karıştırılarak fonksiyonel özellikte meyveli içecekler üretilmiş ve içeceklerin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri depolama boyunca ortaya konmuştur. En yüksek toplam fenol ve antioksidan kapasite (TEAC) düzeyine sahip ürün vişneli içecek olarak belirlenirken, depolama süresince ürünlere ait TEAC değerlerinin meyve çeşidine göre farklılık gösterdiği saptanmıştır. Ayrıca, meyve çeşidinin içeceklerin asitlik, invert şeker, toplam şeker ve toplam fenol miktarı üzerine etkisinin önemli olduğu belirlenmiştir. Tüketiciler tarafından en çok beğenilen ürün kayısılı içecek olmuştur.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessGıda Bilimi ve TeknolojisiPeyniraltı Suyu Tozu İlave Edilmiş Meyveli İçecek Üretimi ve Bazı Kalite KarakteristikleriArticle38651658188220