Yılmaz, Sevil KarahanEskici, Günay2025-05-292025-05-2920171300-29102147-8848https://doi.org/10.13002/jafag1120https://hdl.handle.net/20.500.12428/30343Yapılan çalışmada, Erzincan ilinde üretilen 50 adet çiçek balı örneğinin analiz edilerek, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre uygunluğunu değerlendirmek amaçlanmıştır. Çiçek ballarının nem içerikleri % 16.9 ile % 21.4, serbest asitlik değerleri 11.04-28.59 meq/kg, diyastaz sayıları 4.5-19.4, HMF (Hidroksi metil furfural) değerleri 1.54-47.81 mg/kg, sakkaroz içeriği % 0.1-15.3, fruktoz+glikoz değeri % 49.5-77.9, fruktoz/glikoz oranları 0.74-1.29 arasında değiştiği belirlenmiştir. Elli adet bal örneğinden % 70’inin (35), bal tebliğinde belirtilen tüm standart değerlere uyduğu belirlenmiştirtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalbiyokimyasalçiçek balıErzincanErzincan İlinde Üretilen Balların Biyokimyasal ÖzellikleriResearch Article342364210.13002/jafag1120