Karakas, EzgiSünnetçioğlu, SerdarSünnetçioğlu, AyşeÖzkök, Ferah2025-01-272025-01-2720171304-75902548-0871https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/278433https://hdl.handle.net/20.500.12428/19961Sosyalizasyon, kültürel unsurları geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktaran süreç olarak tanımlanabilir. Sosyalizasyon süreci kültürel unsurları geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktarırken bir yandan yemek kültürü için bir sınır çizmekte (din kuralları, örf ve adetler, gelenekler gibi), bununla birlikte diğer taraftan her yeni açılımla bir dönüşüm sürecine girerek kendini yeniden üretmektedir. Bu çalışmayla Türk mutfak kültürünün nesilden nesile nasıl aktarıldığı sosyalizasyon olgusu ile açıklanmaya çalışılmış, Türk mutfağının sosyalizasyon süreci içerisinde nasıl şekillendiği, Türk mutfağı ile ilgili yapılan çalışmalar incelenerek ele alınmıştır. Çalışma kavramsal bir çalışma olup, ampirik veriler ile desteklenememesi çalışmanın önemli bir sınırlılığını oluşturmaktadır. Yapılan literatür taraması sonucunda kavramsal bir model sunulmuştur. Bu modele göre Türk Mutfağı, çözümsel boyut, betimsel boyut ve tarihsel boyut olmak üzere üç boyutta ele alınmıştırtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessOtelcilikKonaklamaSpor ve TurizmKültürel ÇalışmalarBeşeri BilimlerSosyalizasyon Sürecinde Türk Mutfak KültürüArticle143110120278433