Çolakoğlu, SerhatOrmancı, Hasan Basri2025-01-272025-01-2720182147-83842564-6826https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/326150https://hdl.handle.net/20.500.12428/18093Bu çalışmada, Çanakkale Boğazı’nda doğal yataklara sahip olan yassı istiridyenin (Ostrea edulis L.,1758) et verimi ve kondisyon indeksi tespit edilmiştir. Örneklemeler, 12 ay süre ile (Eylül 2012 – Ağustos 2013)aylık olarak yapılmıştır. Örnekleme süresince deniz suyu sıcaklığı, tuzluluk, çözünmüş oksijen ve klorofil-a gibiçevresel faktörlerin değişimleri de izlenmiştir. Deniz suyu sıcaklığı Mart ayında en düşük (8,8ºC), Temmuzayında en yüksek (24,9ºC) bulunmuştur. Ortalama klorofil-a, çözünmüş oksijen ve tuzluluk değerleri sırasıyla1,99±0,54 ?g/l, 7,86±0,07 mg/l ve 23,81±0,05 ppt olarak belirlenmiştir. İstiridyelerin ortalama et verimi vekondisyon indeksi değerleri sırasıyla 11,53±0,56 ve 56,49±0,44 olarak belirlenmiş, Nisan ve Mayıs aylarında enyüksek bulunmuştur. Kondisyon indeksine göre üreme zamanı, Nisan-Mayıs ve Ağustos-Eylül olarak tespitedilmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkDeniz ve Tatlı Su BiyolojisiÇanakkale Boğazı’ndan Toplanan Yassı İstiridyelerin (Ostrea edulis L., 1758) Et Verimi ve Kondisyon İndeksiArticle6Özel sayı197201326150