Bucak, TurgayAracı, Ülker Erdoğan2025-01-272025-01-2720131301-52652651-4974https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/164012https://hdl.handle.net/20.500.12428/20402Gastronomi turizmi, yükselen turizm trendleri arasında yerini alan, etkinlikkapsamı geniş ve yüksek derecede farkındalık yaratan etkisi ile yerel halkın ve etkinliğin gerçekleştirildiği yerin kalkınmasında ve imajında ciddi derecede katkıdabulunan, bölge ve ülkelerin tanıtımında önemli rol oynayan stratejik açıdan etkinfaaliyetler olarak tanımlanmaktadır.Gastronomik etkinliklerin tanıtımı noktasında yapılan çalışmaların yetersiz-liği etkinliklerden elde edilecek olan maksimum verimi engellemektedir. Bu tarzetkinliklerin farkındalık düzeyinin arttırılması, yadsınamaz bir gerçek olarak ortadadır. İlgili konu çerçevesinde yapılan araştırmalara literatürde pek fazla rastlanamaması bu araştırmanın gerekliliğini ortaya koymaktadır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessOtelcilikKonaklamaSpor ve TurizmİşletmeGıda Bilimi ve TeknolojisiTürkiye'de Gastronomi turizmi üzerine genel bir değerlendirmeArticle1630203216164012