Çelik, İhsanÖnal, UmurCirik, Şükran2025-01-272025-01-2720081307-234Xhttps://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/228923https://hdl.handle.net/20.500.12428/18339Amazon kökenli diskuslar (Sypmhysodon spp.) popüler ve özel süs balıklarıdırlar. Diskuslar eş seçen balıklar olduklarından sorunsuz olarak üretilebilmeleri zordur. Özel üretim tankı ve su kalitesine ihtiyaç duyarlar. Oldukça geniş su kalitesi aralıklarını tolere edebilmektedirler. pH, iletkenlik, sertlik, eş seçme davranışı ve üretim tankı gibi pek çok faktör diskusların üremesini etkilemektedir. Profesyonel ve tecrübeli üreticiler diskus üretebilmek için bir çok taktik kullanmaktadırlar. Bu çalışmada Symphysodon spp.' nin üreme siklusuna ve yumurtlama başarısına etkisi olan bazı faktörler belirlenmiştir. Diskuslar sabit su parametrelerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu balıkların 3.9 ile 7.3 pH aralıklarında, 5 GH altındaki sertlikte, düşük iletkenlik seviyelerinde üredikleri tespit edilmiştir. Üremeye etki eden diğer faktörlerinde üretim tank sistemi ve su değişim rejimi olduğu sonucuna varılmıştırtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiBalıkçılıkDeniz ve Tatlı Su BiyolojisiDİSKUS BALIKLARINDA (Symphysodon spp.)ÜREMEYE ETKİ EDEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİArticle24419426228923