Yüceer, MuhammedTemizkan, RizaCaner, Cengiz2025-01-272025-01-2720121304-75822148-015Xhttps://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/239770https://hdl.handle.net/20.500.12428/18677Fonksiyonel gıdalar, bilinen besleyici etkilerinin yanı sıra insan sağlığının iyileştirmede ve/veya hastalıkların engellenmesi üzerinde olumlu etkiler sağlayabilen ürünlerdir. Yapılarında bulundurdukları üstün biyolojik protein, vitamin ve mineraller, doğal aktif bileşenleriyle yumurta 'doğal fonksiyonel gıda' olarak tanımlanmaktadır. Yapılan bu çalışmada hayvansal kaynaklı en yaygın fonksiyonel doğal gıda olan yumurta ve yumurta bileşenleri, fonksiyonel özellikleri hakkında bilgiler derlenmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme ve DiyetetikGıda Bilimi ve TeknolojisiFonksiyonel Gıda Olarak Yumurta: Bileşenleri ve Fonksiyonel ÖzellikleriReview Article1047076239770