Çördük, NurşenAkıncı, NihanKaya, NergisYücel, GülruAkı, Cüneyt2025-01-272025-01-2720161301-40482147-835Xhttps://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/206479https://hdl.handle.net/20.500.12428/18434Bu araştırmada dodin fungusitinin Vicia faba L. fizyolojisi üzerindeki etkisi, total protein miktarı ve peroksidaz (POX) aktivitesi aracılığıyla değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda, dört haftalık V. faba fideleri 0.04 mL/L, 0.08 mL/L ve 0.16 mL/L'lik dodin konsantrasyonları ile muamele edilmiştir. Bu işlemlerden sonra bitki örneklerinin yaprakları 24, 48 ve 72 saat ara ile hasat edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, artan dodin konsantrasyonu ve muamele süresiyle total protein miktarı kontrole göre önemli ölçüde azalırken, peroksidaz aktivitesi yükselmiştir. Elde edilen sonuçlar dodinin bitki savunma sistemini uyardığını göstermiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiEffects of dodine on total protein content and peroxidase activity in Vicia faba L.Article203627633206479