Atar, Hasan HüseyinAkbaş, SalihaAyvaz, Zayde2025-01-272025-01-2720181301-08912651-4494https://doi.org/10.33724/zm.476116https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/407148https://hdl.handle.net/20.500.12428/16564Hidrojen peroksit (H2O2), kolay erişimi ve güvenli kullanımolanakları nedeni ile pek çok sektör tarafından kullanılmaktadır.Su ürünleri sektörü açısından; iyi bir dezenfektan olması ilebirlikte uluslararası federasyonlar tarafından kabul edilen birkısım balık hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanımıuygundur ve balık yumurtalarının bakteriyel ve fungal etkenlerekarşı korunmada uygulamaları bulunmaktadır. Su ürünleri işlemesektöründe ise renk ağartıcı olarak ya da balık filetosunun yüzeydezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla kullanıldığı çalışmalar dabulunmaktadır. Ancak mevcut çalışmaların geliştirilerek, hidrojenperoksitin işleme sektöründe kullanılabilirliğinin araştırılmasıgerekmektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkKimyaUygulamalıHİDROJEN PEROKSİT (H2O2)’İN SU ÜRÜNLERİNDE KULLANIMIReview Article0366142010.33724/zm.476116407148