Ayvaz, Zayde2025-01-272025-01-2720181301-08912651-4494https://doi.org/10.33724/zm.478947https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/407149https://hdl.handle.net/20.500.12428/16565Su ürünleri besleyici özellikleri ile öne çıkan bir gıdamaddesidir. Bu kaynağa erişimin arttırılması için üretiminartmasının yanında tüketiciye ulaştırılma biçimlerinin degeliştirilmesi ve gıda güvenliği prosedürlerine uygun halegetirilmesi beklenmektedir. Bir kabuklu su ürünü olanmidye, çeşitli şekillerde işlenerek değerlendirilmektedir.Pek çok ülkede oldukça popüler olan midye, finansal açıdanyüksek getirisi olan bir kaynaktır. Midye dolma Türkiye’desokak yemeği kültürünün önemli bir parçasıdır. Ancakyapılan çalışmalara göre sokakta satılan midye dolmalarınbir kısmı mikrobiyal yük açısından kabul edilebilirliksınırların üzerindedir. Bunun en önemli nedenleri, kontrolsüztoplayıcılık ve üretimdir. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesiiçin, kontrollü şartlarda yetiştiricilik ve üretimin yapılmasıelzemdir. Bu çalışma; midye dolma açısından midye etineerişim ve işleme prosesleri hakkında mevcut problemler vegelecek önerilerini kapsamaktadır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkGıda Bilimi ve TeknolojisiGELENEKSEL BİR ÜRÜN OLARAK “MİDYE DOLMA” VE GELECEK ÖNERİLERİReview Article0366212710.33724/zm.478947407149