Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Özdemir, Merve" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Asal halkalarda ters türevler
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018) Özdemir, Merve; Aydın, Neşet
    Bu tezde asal ve yarıasal halkalar üzerinde türev, ters türev, genelleştirilmiş türev ve genelleştirilmiş ters türev kavramları arasındaki mümkün olan ilişkilerin detaylı araştırıldığı bazı makaleler incelenmiştir. Ayrıca M.Samman ve N.Alyamani tarafından 2007 yılında yapılan "Yarı-Asal Halkalar Üzerinde Türevler ve Ters Türevler" adlı çalışmalarında gösterilen sonuçlar ele alınmıştır. Bu sonuçlarda türev ve ters türev yerine (?,?)-ters türev ve genelleştirilmiş (?,?)-ters türev alınarak genelleştirmeler yapılmıştır.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Mutfak çalışanlarının mesleki yeterliliklerinin ve teknolojiye yönelik tutumlarının iş performansı üzerindeki etkisinin belirlenmesi
    (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023) Özdemir, Merve; Taşpınar, Oğuz
    Bu araştırma, mutfak çalışanlarının mesleki yeterliliklerinin ve teknolojiye yönelik tutumlarının performanslarına olan etkisini incelenmek amacı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini Ege ve Akdeniz bölgelerinde çalışan 18 yaş üzeri 127'si kadın, 263'ü erkek olmak üzere 390 mutfak çalışanı oluşturmaktadır. Araştırmanın veri toplama aşamasında Mesleki Yeterlilik Ölçeği, Dijital Teknolojiye Yönelik Tutum Ölçeği, Performans Ölçeği ve Kişisel Bilgi Formu kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi kolayda örnekleme yöntemi ile seçilerek oluşturulmuştur. Araştırma, ilişkisel tarama yöntemi kullanılarak yapılan kesitsel bir çalışmadır. Çalışmanın istatistiksel analizi SPSS 22.0 istatistik paket programı kullanılmıştır. Yapılan analizlere göre mutfak çalışanlarının teknolojiye yönelik tutumları ile mesleki yeterliliklerinin, performanslarını anlamlı bir düzeyde etkilediği saptanmıştır. Mutfak çalışanlarının mesleki yeterlilikleri ile teknolojiye yönelik tutumları arasında anlamlı bir ilişki olduğu ortaya konmuştur. Analizler sonucunda ortaya konan sonuçlar, gelecekte yapılacak olan araştırmalara yardımcı olabilecek niteliktedir. Analizler sonucunda elde edilmiş olan veriler literatür çerçevesinde değerlendirilmiş ve son bölümde gelecek dönem çalışmaları için öneriler sunulmuştur.

| Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim