Search
Now showing items 1-10 of 34
Lojistik Değer ve Çok Boyutlu Değer Modeliyle Kullanımı
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2009)
Son yıllarda lojistik hizmetlerin üçüncü parti lojistik hizmet sağlayıcıları olarak tanımlanan lojistik firmalara aktarılması, rakipleri karşısında üstünlük kurmak isteyen lojistik firmaların değer ve değer stratejilerine ...
Bireyselleştirilmiş Yemek Yeme Deneyimi Boyutlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)
Bu çalışmada, pazarlama disiplini kapsamında tüketicilerin yemek yeme deneyimleri ele alınmıştır. Bireyselleştirilmiş yemek yeme deneyiminin bileşenlerini tanımlamak çalışmanın temel problem alanını oluşturmaktadır. Bu ...
Dönüşümsel ve Etkileşimsel Liderlik Tarzlarının Sosyal Sermaye ve Lider-Üye Etkileşimine Etkisi: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-12-31)
Günümüzde hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde lider vasıflı çalışanların istihdam edilmesi, işletmelerin başarısında önem teşkil etmektedir. Hizmet sektöründe kişilerarası iletişimin daha yoğun yaşanması ...
Konya İlinde Havuç (Daucus carota L.)Yetiştirilen Toprakların Verimlilik Durumlarının Belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-12-01)
Konya ilinde havuç yetiştirilen tarım topraklarının verimlilik durumlarını belirlemek amacıyla alınan 32 adet toprak örneğinde bazı fiziksel ve kimyasal özellikler belirlenmiştir. Toprak analiz sonuçlarından elde edilen ...
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Çocuk Kitaplarına İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-31)
Okul öncesi eğitimin en temel kaynaklarından olan çocuk kitapları, okul öncesi öğretmenlerinin de sınıf içi uygulamalarında en çok kullandıkları eğitim araçlarındandır. Okul öncesi öğretmenleri sınıfında çocuk kitaplarını ...
Çalışma Mekânlarının ve Büro Mobilyalarının Ergonomik Açıdan Değerlendirilmesine Yönelik bir Araştırma: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Örneği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-15)
Ergonomi, insan ile kendi çalışma çevresi arasındaki ilişkinin bilimsel etüdüne denir. Gelişen teknoloji ve hızla artan olanaklarla birlikte, bugün pek çok işin yönetilmesi mekân ve bürolardan yürütülmektedir. Mekân ve ...
Resim Sanatıyla Restoran Tarihinin İzinde
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-03-27)
The aim of this paper is to track the evolution of restaurants through history and art. While doing this, the paper first provides historical information about traditional eating places in Ancient and Medieval times before ...
Yükseköğretim Öğrencilerinin Yaşam Kalitesine Yönelik Algıları: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Örneği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-11-29)
Hizmet sektörü içerisinde yer alan Yükseköğretim Kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet olmak üzere başlıca üç temel işlevi bulunmaktadır ve bu işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmek zorundadır. ...
Kurumsal Yönetişim Uygulamalarının Analizi: Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinde Bir Araştırma
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-06-30)
Çalışmada Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizm sektörü ele alınmış ve Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören turizm şirketleri incelenmiştir. Araştırmanın amacı; turizm sektöründe faaliyette bulunan ve BİST’te ...
Kurumsal Eşbiçimlilik Kapsamında Havayolu İttifaklarının Misyon İfadelerinin İncelenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-11-29)
Yönetim bilimi yazınında önemli bir kavram olarak yer bulan kurumsal eşbiçimlilik, örgütleri birbirine benzer kılan nedir sorusundan hareketle bir birimin aynı çevresel koşullarda yer aldığı diğer birimlere benzemesine ...