Search
Now showing items 1-5 of 5
Bireyselleştirilmiş Yemek Yeme Deneyimi Boyutlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)
Bu çalışmada, pazarlama disiplini kapsamında tüketicilerin yemek yeme deneyimleri ele alınmıştır. Bireyselleştirilmiş yemek yeme deneyiminin bileşenlerini tanımlamak çalışmanın temel problem alanını oluşturmaktadır. Bu ...
Çalışma Mekânlarının ve Büro Mobilyalarının Ergonomik Açıdan Değerlendirilmesine Yönelik bir Araştırma: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Örneği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-15)
Ergonomi, insan ile kendi çalışma çevresi arasındaki ilişkinin bilimsel etüdüne denir. Gelişen teknoloji ve hızla artan olanaklarla birlikte, bugün pek çok işin yönetilmesi mekân ve bürolardan yürütülmektedir. Mekân ve ...
Eğimli Kiraz Bahçesinde Toprak Erozyonu ve Kiraz Köklerinin Anatomik Yapısı
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-08-01)
Çanakkale’ nin Lapseki İlçesi, sahip olduğu coğrafya ve iklim koşulları nedeniyle Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden birisidir. Eğimli alanlarda kurulan kiraz bahçelerinde toprak erozyonu sürdürülebilir arazi ...
Tarımsal Sulamada Kullanılan Yenice ve Davutköy Göletlerinin (Yenice, Çanakkale) Ağır Metal Kirliliğinin Belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-26)
Bu çalışmada; Yenice’nin (Çanakkale) en önemli tarımsal sulama kaynağı olan Yenice ve Davutköy Göletlerinin sudaki ağır metal derişimlerinin mevsimsel olarak belirlenmesi amaçlanmıştır. Yapılan analizlere göre; metal ...
Çan Termik Santrali Etrafındaki Topraklarda Radyonüklitlerin Belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-26)
Termik santral bacalarından çıkan gaz ve katı kirleticiler yanında radyoaktif maddeler de çevre kalitesini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedirler. Çanakkale’de yer alan 2x160 MW gücündeki akışkan yataklı Çan ...