dc.contributor.advisor | Gür, Engin | |
dc.contributor.author | Mutlu, Suathan | |
dc.date.accessioned | 2023-12-11T19:56:47Z | |
dc.date.available | 2023-12-11T19:56:47Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=nLNfCsWgUluh5T2iyudShhFilqPVOsr5uy-5fepiqFo2hfYE_ylS4AptV2vZ7lk- | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12428/4640 | |
dc.description.abstract | 2022-2023 yılında gerçekleştirilen bu çalışmada Yalova ilinde Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen tesadüf çöğürü olan ve albenisi yüksek Akçagül 77 çeşidinin pomolojik ve aromatik özellikleri belirlenmiştir. Akçagül 77 çeşidi elma meyvelerinin pomolojik incelemeleri sonucunda ortalama ağırlık 166.15 g, meyve eninin ortalama değeri 72.84 mm, ortalama meyve boyu 63.23 mm olarak belirlenmiştir. Olgun elmaların; meyve sertliği, meyve çekirdek ağırlığı, meyve kabuk rengi, meyve et rengi SÇKM, titre edilebilir asitlik içeriği (TEA) ve pH değeri piyasada pazar değeri yüksek olan diğer elma çeşitleriyle benzerlik gösterip meyve ağırlığı, meyve eni, meyve boyu, SÇKM miktarı gibi önemli pomolojik değerlerin öne çıktığı gözlemlenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In this study carried out in 2022-2023, the pomological and aromatic properties of the very attractive Akçagül 77 variety, which was a random sapling obtained from the Atatürk Horticulture Central Research Institute in Yalova province, were determined. As a result of pomological examinations of Akçagül 77 variety apple fruits, the average weight was determined as 166.15 g, the average fruit width value was 72.84 mm, and the average fruit length was 63.23 mm. ripe apples; Fruit hardness, fruit seed weight, fruit skin color, fruit flesh color, SÇKM, titratable acid content (TEA) and pH values are similar to other apple varieties with high market value, and they are important pomological fruits such as fruit weight, fruit width and fruit width. fruit length, SÇKM amount. It was observed that the values came to the fore. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat | en_US |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Akçagül 77 yeni elma çeşidinin pomolojik özelliklerinin ve uçucu aroma bileşenlerinin belirlenmesi | en_US |
dc.title.alternative | Determination of pomological characteristics and volatile aroma components of new apple variety Akçagül 77 | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.department | ÇOMÜ, Enstitüler, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı | en_US |
dc.identifier.startpage | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 60 | en_US |
dc.institutionauthor | Mutlu, Suathan | |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |
dc.identifier.yoktezid | 825209 | en_US |