Search
Now showing items 1-6 of 6
Hasat Öncesi Gibberellik Asit (GA3) Uygulamasının 0900 Ziraat, Van, Early Burlat Kiraz Çeşitlerinin Kalite Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2021-06-30)
Gülgiller (Rosaceae) familyasına ait olan kirazın anavatanı (Prunus avium L.) Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya’dır. Ülkemiz kirazın birçok çeşidinin yetiştiriciliğini yapmaya uygun sıcaklığa ve alanlara sahiptir. Bu olumlu ...
Lapseki Ekolojisinde Yaygın Bir Şekilde Yetiştirilen Şeftali Çeşitlerinin Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-31)
Bu araştırma, 2020 yılında Çanakkale ilinin Lapseki ilçesindeki üretici bahçelerinden alınan şeftali çeşitlerine ait meyvelerde yürütülmüştür. Pomolojik analizleri yapılan şeftali çeşit ve genotipleri: Isabella, Merril Gem ...
Yalova İncisi Üzüm Çeşidinde Farklı Taç Yönetimi Uygulamalarının Üzüm Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-06-29)
Bu araştırma 2016 ve 2017 yıllarında, ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi’ ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Araştırma ve Uygulama Bağı’ında yürütülmüş, materyal olarak ‘Yalova ...
Comparative study on the quality characteristics of yoghurt produced by caw milks with different somatic cells count
(Agricultural Academy in Bulgaria, 2021)
The present study aimed to provide the necessary information for the effect of somatic cells count (SCC) of raw cow milk on the fermentation process and quality characteristics of yoghurt.
Test yoghurt samples were ...
Biochemical and bioactive content in fruits of walnut (Juglans Regia L.) genotypes from Turkey
(Parlar Scientific Publications, 2021)
Walnuts (Juglans regia L.) are a good source of dietary minerals and contain significant amounts of potassium, phosphorus, magnesium and iron. In Turkey, walnut orchards are found in the coruh Valley and are generally ...
Near- and mid-infrared determination of some quality parameters of cheese manufactured from the mixture of different milk species
(Springer, 2021)
This study aimed to evaluate the performance of both near-infrared (NIR) diffuse reflectance and mid-infrared-attenuated total reflectance (MIR-ATR) in determining some quality parameters of a commercial white cheese made ...